zaterdag, april 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeEvenementenQuintus Mini Matthäus op Palmzondag

Quintus Mini Matthäus op Palmzondag

-

De Burgwal, huis van muziek en verdieping, is op Palmzondag 24 maart het decor voor een uniek paasconcert voor de hele familie: de Quintus Mini Matthäus. Met deze 60 minuten durende uitvoering van de Matthäus-Passion met Nederlands gesproken tekst wil Quintus jong en oud op een laagdrempelige manier laten kennismaken met het wereldberoemde paasoratorium van Bach.

De Matthäus-Passion is gecomponeerd door Johann Sebastian Bach. Het is één van zijn bekendste en langste composities en vertelt over het lijden en sterven van Jezus volgens het Evangelie van Matteüs. Bart Oenema, vertaler en verteller: “In de weken voor Pasen staat de Matthäus-Passion in allerlei kerken en concertzalen op het programma. Het bijzondere aan onze Mini Matthäus klinkt door in de naam: het is ingekort tot 60 minuten, overigens zonder afbreuk te doen aan het lijdensverhaal! De koorstukken en aria’s worden in het oorspronkelijke Duits gezongen maar de teksten tussendoor zijn vertaald naar hedendaags, begrijpelijk Nederlands. Met recht een paasconcert voor de hele familie!”

Toegangskaarten
De productie van de Mini Matthäus is in handen van Quintus met een speciaal voor de gelegenheid opgericht projectkoor onder leiding van dirigent Marjo van Someren en begeleid door een instrumentaal ensemble. Daarnaast werken diverse lokale, professionele musici mee, waaronder Franka van Essen (mezzo-sopraan/verteller), Bart Oenema (bariton/verteller), Tristan Cnossen (jongenssopraan) en Andrea Meuleman (sopraan). De Quintus Mini Matthäus op 24 maart in De Burgwal aan de Burgwal 60 begint om 15.00 uur. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Voor jongeren (13 t/m 18 jaar) is de entree €5 p.p. Bezoekers vanaf 19 jaar en ouder betalen €10 p.p. De toegangsprijs is inclusief hapje en drankje na afloop. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.deburgwal.com.

Verzorgingshuizen en scholen
Voorafgaand aan het concert in De Burgwal wordt de Mini Matthäus ook uitgevoerd in de verzorgingshuizen van IJsselheem voor bewoners én genodigde leerlingen van diverse scholen. De Mini Matthäus wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Vermogensbeheer de Verenigde Gasthuizen, Het Cultuurfonds Overijssel, Camper Algemeen Steunfonds (CAS), Ontmoetingsfonds Kampen en Stichting Grootburgerweeshuis Kampen.

Gerelateerde berichten

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen