zaterdag, september 21, 2024

HomeNieuwsReaal Dronten – S.V. Zalk 3-4

Reaal Dronten – S.V. Zalk 3-4

-

Zaterdag 29 november moest S.V. Zalk de lastige uitwedstrijd spelen bij Reaal Dronten. Reaal doet het goed in de competitie en staat op een verdienstelijke 2e plaats. Zalk staat daar een slordige 6 punten achter en zal vanmiddag moeten winnen om weer aansluiting te krijgen. De overwinning van een week eerder tegen `s Heerenbroek had het zelfvertrouwen natuurlijk een goede boost gegeven. Gerben Hamer was weer voldoende hersteld van zijn blessure en kon weer aansluiten bij de selectie. Robin Haverkamp moest deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan wegens een schorsing. In de warming up moest Leroy Penninkhof afhaken omdat hij zich niet fit voelde en geen kracht had. Aart Schreuder zou zijn plek in de basis overnemen. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Stalenburg uit Hattem, die een redelijk tot goede wedstrijd floot. Natuurlijk ben je het niet altijd met alle beslissingen eens, maar over het algemeen zag hij het wel goed.

Zalk probeerde vanaf de aftrap het initiatief te pakken en Reaal onder druk te zetten. Dat lukte aardig en de eerste 10 minuten kon Reaal er erg moeilijk uit komen. Het leverde Zalk in die periode toch twee aardige kansen op, maar het vizier van de voorhoede stond nog niet op scherp. Zo af en toe probeerde Reaal er uit te komen. In de 16e minuut kreeg Reaal een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel. Deze werd in 1x genomen en belandde op de kruising. De rebound was echter ook voor een speler van Reaal en deze kon vrij simpel de 1 – 0 maken. Zalk zakte hierdoor een beetje in en Reaal kon het initiatief overnemen. In de 20e minuut kregen ze nog een goede kans, die gelukkig gemist werd. Echter een paar minuten later was het wel 2 – 0. Een aanval over links werd nog afgeslagen door de verdediging van Zalk, maar vanuit de 2e lijn haalde een speler van Reaal hard uit en liet de 2 – 0 aantekenen. Waar Zalk een 3 tal goede mogelijkheden had gehad maar niet wist te scoren, was Reaal met 2 doelpunten uit 3 kansen veel effectiever. Het spel bij Zalk was te onrustig en er werden te weinig duels gewonnen. Daarbij werd ook het middenveld overlopen waardoor Zalk niet aan voetballen toe kwam. Vanaf de zijkant probeerde trainer Jan Hooisma al coachend het tij te keren. Dat lukte redelijk, al kreeg Reaal nog wel een paar aardige kansen. Als ze er daar één van hadden gemaakt, zou het voor Zalk wel erg moeilijk worden. Gelukkig gebeurde dat niet. In de 34e minuut kreeg Zalk een vrije trap op de middellijn. Deze werd door Georgie Huisman genomen en diep gespeeld op Simon. Die controleerde de bal goed en speelde goed in op de opkomende Michel Hamer. Zijn harde schuiver ging onder de keeper door en hiermee bracht hij Zalk weer in de wedstrijd. Zalk probeerde nog voor rust de gelijkmaker te maken. Dat lukt helaas niet, mede door het toch wel aardige spel van Reaal.

In de rust werd Carsten Esselink vervangen door Gerben Hamer om het evenwicht op het middenveld te herstellen. Zalk kwam fel uit de startblokken. Michel ging op links goed door en schoot vanaf 20 meter keihard op de paal. Een minuut later was het Gerben Hamer die zich in het strafschopgebied van Reaal liet zijn, echter zijn poging ging net naast. Hiermee was de toon gezet voor de tweede helft. Zalk gooide de schroom van zich af en ging met een grote dosis inzet de strijd aan. Als je dan met veel inzet en strijd de aanval zoekt, moet je natuurlijk wel op het verdedigende werk letten. Reaal kwam in de 50e minuut op links goed door en de linksbuiten kon met een prima schot de bal in de verste hoek krijgen. Daar was Zalk niet alert genoeg en opnieuw was het verschil twee doelpunten. Zalk liet gelukkig het hoofd niet hangen en pakte het direct weer op. Koen werd op links diep gestuurd en zijn voorzet bereikte Michel, die de 3 – 2 aan liet tekenen. Binnen een minuut was Zalk weer terug in de wedstrijd en vanaf dat moment bleef Zalk ook het initiatief nemen. Reaal kwam er niet echt meer aan te pas en probeerde Zalk tegen te houden. Zalk ging vol op de aanval spelen om er minimaal een gelijkspel uit te halen, maar liever nog meer. De tussenstanden bij de andere wedstrijden waren gunstig, dus zou een overwinning meer dan welkom zijn. Gert Jan Klein kwam er in de 60e minuut in voor Stephan van Ommen en in de 68e minuut kwam Sander Vinke erin voor Aart Schreuder. Met nog een kwartier te gaan, ging Zalk 1 op 1 spelen achterin om zo een en ander te kunnen forceren. Reaal moest nog verder terug. Zalk kreeg een paar geweldige kansen om de gelijkmaker te maken, alleen werden deze niet benut. Tot de 82e minuut. Georgie ging op links goed door. Hij kapte zijn tegenstander uit en draaide naar binnen. Vanaf ca. 25 meter schoot hij op het doel van Reaal. De bal ging over de keeper en belandde zo in de verste bovenhoek. De stand kwam hiermee op 3 – 3 en dat was zeker verdiend. Zalk had echter in de gaten dat het bij Reaal allemaal niet meer zo lekker liep en dacht nog wel kans te maken om alsnog de overwinning binnen te slepen. In de laatste 10 minuten ontstond er dus nog een felle strijd, waarbij Zalk vol voor de winst ging. Dat werd uiteindelijk beloond. Ver in blessuretijd kwam de bal op rechts bij Koen Buikema. Die schermde de bal goed af en draaide naar binnen. Zijn voorzet kwam bij Simon van Halm en met een kopbal passeerde hij de keeper van Reaal en bracht Zalk op een 3 – 4 voorsprong. Reaal trapte nog wel af, maar de scheidsrechter floot daarna direct af. Zalk haalde hiermee belangrijke overwinning, die met veel passie, inzet en strijd werd behaald. Het laatste half uur was er maar 1 ploeg die voor de volle winst ging en die werd gelukkig ook beloond. Twee keer met twee doelpunten verschil achter gestaan en toch de overwinning. Zalk heeft hiermee aangetoond over een prima mentaliteit en veerkracht te beschikken. Met nog twee wedstrijd te gaan voor de winterstop, is dat natuurlijk goed voor het zelfvertrouwen en het smaakt zeker tot meer.

Opstelling Zalk:
Jim van der Wijk, Ben Hofstra, Georgie Huisman, Tonko Kruize, Stephan van Ommen (60e minuut Gert Jan Klein), Carsten Esselink (46e minuut Gerben Hamer), Koen Buikema, Aart Schreuder (68e minuut Sander Vinke), Simon van Halm, Jan Dirk van Pijkeren en Michel Hamer.