Reactie CDA op twijfelend GBK: ‘Kampen heeft bestuurskrachtig college nodig’

Het CDA heeft kennisgenomen van het standpunt van GBK over het niet willen benoemen van een wethouder na het vertrek van Geert Meijering. Het CDA stelt vast, dat in 2018 de CU, GL, GBK en CDA verantwoordelijkheid hebben genomen voor het bestuur van de gemeente. Niet alleen voor het sluiten van een coalitieakkoord, maar ook door per partij 1 wethouder te leveren. Het CDA houdt zich graag aan de afspraak die toen gemaakt is.

De komende periode worden nog belangrijke keuzes verwacht van het college op het gebied van onder andere woningbouw, bedrijventerreinen en het sociaal domein. De gemeente Kampen vraagt een bestuurskrachtig college met de burgemeester als voorzitter en 4 fulltime wethouders. Namens het CDA draagt Bas Wonink daar graag aan bij. Het is nog zeker een periode van 8 maanden, wellicht zelfs nog langer.

Het CDA vindt het heel plezierig dat de werkgever van Bas Wonink medewerking verleent om gedurende de periode dat hij wethouder is onbetaald verlof te nemen en dat hij daarna terugkeert bij Rijkswaterstaat, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, om zijn werk bij de programmadirectie van het Hoogwaterbeschermingsprogramma weer op te pakken. Hierdoor ontstaat er geen wachtgeldverplichting voor de gemeente Kampen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*