Record Store Day in Kampen

Record Store Day in Kampen

Vandaag werd wereldwijd de 9e editie van het fenomeen Record Store Day gevierd. Record Store Day werd in 2008 voor het eerst georganiseerd in de Verenigde Staten om de platenbranche meer in het daglicht te zetten en te promoten.

In Nederland vond in 2010 de eerste editie plaats. Dit jaar dus de zesde verjaardag in Nederland. Ook de drie platenzaken die Kampen rijk is, besteedden vandaag uitgebreid aandacht aan deze dag. Het leuke aan RSD is dat er veel speciale edities en heruitgaves van LP’s en singletjes worden uitgebracht, speciaal voor die ene dag. Vaak zijn dat picture-discs of gekleurd vinyl van oude en nieuwere artiesten. Zo liggen platen van Metalllica, David Bowie, Bob Dylan en Ed Sheeran gezamenlijk in één bak.

Iedere platenzaak heeft een eigen wisselend aanbod van speciale items. Ben je net op zoek naar die ene speciale live-uitgave van The Doors? dan zul je verschillende zaken langs moeten struinen om ‘m te vinden. Als je nog op tijd bent… Daarnaast vinden er vele kleinschalige optredens plaats. Zo viel er in Kampen op de Oudestraat al vanaf 11:00 uur ‘s ochtends tot aan het eind van de middag van live-muziek te genieten. Zowel in-store als op straat zelf.

Bekijk het filmpje van Karel J. Schepers hieronder.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*