Reflex trekt volleybalteam terug uit Eredivisie !

Reflex SL

Met pijn in het volleybalhart heeft het bestuur van volleybalvereniging Reflex Kampen deze week besloten het eredivisieteam terug te trekken uit de competitie. Vandaag is de eredivisielicentie teruggeven aan de Nederlandse Volleybalbond.

Nadat Reflex zich dit seizoen op eigen kracht en overtuigend had gehandhaafd op het hoogste volleybalniveau leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht. Op de valreep meldden zich echter enkele topclubs om dragende spelers in te lijven. Die sportieve uitdaging zijn de spelers begrijpelijkerwijs aangegaan. Het gevolg is dat Reflex niet langer een eredivisiewaardig team binnen de lijnen kan brengen. Zo komt er een onverwacht einde aan drie prachtige jaren topvolleybal in Kampen.

Tot half juni was de selectie met 8 man krap ,maar er liepen nog voldoende contacten met spelers die overwogen het team te completeren. Daarmee zou Reflex weer kunnen beschikken over een prima basis om ook het komende jaar een team met goed sportief niveau neer te zetten. Half juni begonnen echter verschillende eredivisieteams aan de spelers te trekken. Orion toonde interesse in libero Rob Jorna, diagonaalspeler Robin van Capelle kon naar Dynamo en Sandor van Straten stond in de belangstelling van Landstede Zwolle. Reflex was sportief en financieel niet in staat tegen dit geweld voldoende tegenwicht te bieden, waardoor de spelers het aanbod van deze nationale topclubs hebben aanvaard. Daarnaast hebben spelverdeler Niels van Beek en passer-loper Jasper Smit de overstap naar Alterno gemaakt.

Het bestuur van Reflex betreurt het besluit maar kijkt tegelijk terug op een geweldige periode van topvolleybal in Kampen. Een periode die begon in april 2010 met de promotie vanuit de Eerste Divisie naar de toenmalige B-League onder leiding van trainer-speler Edward Kamphuis. Na een jaar B-league promoveerde Reflex direct naar de huidige eredivisie. De laatste twee jaar op het hoogste niveau stond de ploeg onder leiding van coach Henk Hansma. In de play outs van het afgelopen seizoen toonde het topsportteam van Reflex aan te zijn uitgegroeid tot een stabiele, eredivisiewaardige volleybalmachine. Nu is Reflex geconfronteerd met de keerzijde van dat sportieve succes.

Voor Reflex is er echter geen reden om bij de pakken neer te zitten. Reflex blijft Reflex en dat betekent dat de club steeds zal blijven streven naar een zo hoog mogelijk volleybalniveau en optimaal sportief vermaak voor het trouwe publiek. De reserves van Reflex gaan nu verder als Heren 1 in de Tweede Divisie. Voor het eerst in de geschiedenis vormt het in de Eerste Divisie uitkomende damesteam nu het vlaggenschip van de Kamper volleybalvereniging.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*