Reflex zoekt combinatie van mooi en degelijk eredivisievolleybal

reflex

De volleyballers van Reflex zijn weer begonnen met de voorbereidingen op het nieuwe eredivisieseizoen. Met een overtuigende eindspurt maakte de ploeg uit Kampen deze winter duidelijk dat Reflex een ploeg is die in de eredivisie hoort. Trainer Henk Hansma is blij dat de spelers die toen de basis van het team vormden, zich nu enthousiast tonen om onder zijn leiding verder te bouwen. “We willen ons publiek vooral mooi en degelijk eredivisievolleybal voorschotelen. Dat betekent energiek spelen met tempo aan de buitenkant, een goede blokkering en een sterke verdediging.”

Hansma is trots op zijn jongens. In het afgelopen seizoen maakten velen van hen soms op harde wijze kennis met de harde leerschool van de eredivisie. Maar in die periode zijn zij ook zodanig gegroeid dat het onverwachte slotoffensief in de play outs succesvol kon worden ingezet. “Individuele spelers hebben zich hier kunnen ontwikkelen. Neem Robin van Capelle die van schuchter jongetje is uitgegroeid tot een volwaardige diagonaal, Jasper Smit die zich als passer-loper bewees in de play-outs of Sandor van Straten die niet meer is weg te denken uit de lijn van de passing. Die prestaties en die ervaring hebben hen veel voldoening gegeven en de drive om ook komend seizoen er weer vol voor te gaan.”

Aan Hansma nu dus de uitdaging om van het Reflex ook een volleybalmachine te maken die in staat is om wekelijks mooi en degelijk eredivisievolleybal te laten zien. Hij zal dan nog wel vervanging moeten vinden voor Rob de Bie, Sander Bouwman, Jorn Meijer, Klaas-Jelmer Hoekstra en Julien Hagens. Zij willen hun aandacht het komende jaar vooral richten op studie, werk of privé. Daarom gaat Reflex de komende maanden op zoek naar ervaren spelers of volleybaltalent dat een maatschappelijke carrière wil combineren met topvolleybal op niveau. In die combinatie wil Reflex immers leidend zijn in de eredivisie.

Meer weten over Volleybal Vereniging Reflex? Kijk dan op www.reflexkampen.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*