woensdag, april 24, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsReflexdames tonen waarde op niveau Topdivisie

Reflexdames tonen waarde op niveau Topdivisie

-

logo-reflex

In de derde ronde van de nationale bekercompetitie trad Reflex zaterdag in de Reflexhal aan tegen US en Apollo 8. Een mooi affiche want beide teams zijn stabiele middenmoters in de Topdivisie. Reflex de verrassing van de Eerste Divisie, hoefde zich dus bij aanvang geen illusies te maken over het resultaat. Maar dat veranderde nadat de Kampenaren US met 3-0 in de hoek zetten. Zat een stuntje er toch nog in?

Geconcentreerd en energiek schoten de dames van coach Hans Verstappen tegen het Amsterdamse US uit de startblokken. De pass kwam goed aan, de spelverdeling was gevarieerd en dus kwam Reflex aanvallend flink tot scoren. US had daarnaast problemen om iets te maken van de moeilijke Reflex-services, waardoor deze ploeg geregeld tegen een achterstand aan keek. Het lukte Reflex echter niet om de tegenstanders snel van zich af te schudden, waardoor het in de eerste twee sets lang spannend bleef. In volle inspanning toonde Reflex zijn ware kunnen en door US in de derde set  geen kans te gunnen werd met een mooie 3-0 overwinning aangetoond dat het team niet zou misstaan op het niveau van de Topdivisie.

Maar wie op dat niveau wil acteren moet ook constant kunnen presteren en zich het hoofd niet op hol laten brengen. Als ook van Apollo 8 gewonnen zou kunnen worden dan zou Reflex verrassend door zijn naar de vierde bekerronde en zou het mogen aantreden tegen eredivisieteams. Een lonkend, doch mentaal gevaarlijk perspectief dat de Reflexdames tegen Apollo 8 wellicht de das om deed. De ploeg uit Borne zette Reflex gelijk onder druk met stevige services en een uitstekende blokkering. Even ging het gelijk op, maar al snel in de eerste set ging het langzaam mis. De middenaanvalsters waren te laat bij aanvalsbal of blokkering, de buitenaanvalsters kwamen niet meer langs het blok en toen zelfs libero Marlous Brosius, steevast de verdedigende rots in de branding van Reflex, de ballen niet meer onder controle kreeg was het einde zoek. Reflex kwam er niet meer aan te pas, verloor kansloos met 0-3 en de dames uit Borne, die US eerder al met 3-1 hadden verslagen, mogen zich nu opmaken voor de volgende bekerronde.

Aanstaande zaterdag is het gewoon weer ‘business as usual’. Reflex speelt dan in de reguliere competitie om 13.30 uur uit in de Reggehal tegen Rivo Rijssen.

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen