vrijdag, maart 29, 2024

HomeNieuwsReflexheren pakken volle buit tegen Veendam

Reflexheren pakken volle buit tegen Veendam

-

Na een periode van 6 weken stond er eindelijk weer een thuiswedstrijd op het programma voor de heren van Reflex. Tegenstander was Flash/Veendam, een oude bekende.  In de playoffs om promotie naar de Tweede Divisie verloren de Kamper volleyballer nog twee keer met 3-1 van dit team. Deze keer waren de rollen omgedraaid. Reflex pakte de volle buit (4-0).

Met een nagenoeg fitte selectie, alleen Tom Hanekamp was geblesseerd afgehaakt, en een goed gevulde tribune ging Reflex super gemotiveerd de strijd aan. Reflex begon furieus aan de eerste set. Bij een stand van 8-2 vluchtte Veendam in een time-out. Vruchteloos, want Reflex liep makkelijk uit naar 17-7. Daar stokte de volleybalmachine voor de eerste keer in deze set en bij 17-10 moest coach Edward Kamphuis zijn mannen voor het eerst naar de kant roepen. Dat zorgde voor de nodige rust maar nadat Reflex op een voorsprong van 22-13 was gekomen ging het goed mis. Veendam scoorde maar liefst acht punten op rij en de spanning in de set was helemaal terug. Bij een stand van 23-21 raakte de spelverdeler van Flash/Veendam geblesseerd aan zijn enkel, maar het was vooral Reflex dat daardoor uit evenwicht raakte. Het oponthoud en de nieuwe spelverdeler aan de zijde van Veendam leken Reflex de set te gaan kosten. Veendam kon zelfs bij een setpoint op 25-24 langszij komen, maar omdat de bal uitvloog ging de eerste set toch naar de thuisploeg (26-24).

In de tweede set waren beide teams aan elkaar gewaagd. Tot 21-20 wist geen van beide teams een gat van meer dan 2 punten te slaan. Totdat Jarno van der Weerd in het veld kwam om Jorn Diender te vervangen voor de service. Die ingreep pakte goed uit. Met drie goede services kwam Reflex op setpoint (24-20). Flash/Veendam kwam nog wel terug tot 24-22, maar het derde setpoint werd door Reflex benut (25-22).

Vanaf dat moment leek het verzet van Veendam gebroken en was Reflex oppermachtig. Op de service van Ronald Buis sloeg Reflex een gaatje van 4 punten geslagen en deze voorsprong werd  uitgebouwd tot 12-4. Even leek er een kopie van de 1e set te ontstaan, want door een goede service-serie van Flash kwamen de gasten terug tot 12-9. Daarna schakelde de thuisploeg een tandje bij, want via op de service van Jeroen van Doorne en wederom Ronald Buis werd het 22-10. Na een mooie steekbal op middenman Evert de Haan werd het beslissende punt in de set  binnengeslagen (25-12).

De winst in deze wedstrijd was daarmee binnen, maar er viel nog een (bonus)punt te verdienen in de afsluitende vierde set. Evenals in de tweede set kon Reflex het verschil niet maken (12-12). De servicewissel Van der Weerd voor Diender miste deze keer zijn uitwerking. Pas aan het eind van de set kon Reflex op de service van Lars Bergman afstand nemen. Hij serveerde Reflex richting de setwinst (24-19) waarna het bij het tweede setpunt raak was (25-20).

Al met al een mooie en belangrijke 4-0 overwinning. Over twee weken, op 15 november, speelt Reflex wederom om 17:00 uur thuis in de Reflexhal. Dan is buurman Set-Up H1 uit IJsselmuiden de tegenstander. Een mooi affiche, waarbij de nummers 7 (Reflex) en 8 (Set-Up) van de Tweede Divisie erop gebrand zullen zijn uit te maken wie zich de sterkste volleybalploeg van de gemeente Kampen mag noemen.