woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsRegels voor terrassen in binnenstad Kampen versoepeld

Regels voor terrassen in binnenstad Kampen versoepeld

-

De regels voor terrassen in de binnenstad van Kampen worden versoepeld. Het resultaat is een evenwichtig terrassenbeleid voor ondernemers en inwoners van de binnenstad dat tot stand is gekomen na goed overleg met alle betrokkenen.

Hieronder staan de belangrijkste wijzingen in het terrassenbeleid.
Er is geen sprake meer van een zomer- en een winterterrasvergunning. De vergunning is het hele jaar geldig.
De terrasopeningstijden worden verlengd van 24.00 uur tot 01.00 uur.
Geen regels meer over het gebruik van terrasheaters en over het materiaal van het terrasmeubilair, waardoor de eigen verantwoordelijkheid meer inhoud krijgt.
De twee verschillende regelingen voor de terrassen (Plantage en overig) zijn samengevoegd tot één regeling.
Uit onderzoek is gebleken dat (kapot) glaswerk op straat niet of nauwelijks afkomstig is van de terrassen. Daarom zijn er geen regels opgenomen voor het gebruik van kunststof glazen in het terrassenbeleid. De precieze herkomst wordt in KVU-verband (Keurmerk Veilig Uitgaan) nog onderzocht om vervolgens te komen tot eventueel beperkende maatregelen.

Burgemeester Koelewijn: “Juist het overleg met alle betrokkenen heeft geleid tot aanpassing van de regels. Met dit nieuwe terrassenbeleid denken wij een evenwicht gevonden te hebben tussen de uitstraling en sfeer van de stad, het economisch belang van de horeca en middenstand en het woon- en leefklimaat van de omwonenden. Goed overleg bewijst zijn waarde”.

Aanleiding
Aanleiding voor het aangepaste terrassenbeleid is de evaluatierapportage over het Horecauitvoeringsbeleid en het verzoek van de Stichting Kamper Kasteleins en de Koninklijke Horeca Nederland voor het verlengen van de terrasopeningstijden van 24.00 uur tot 01.00 uur.

Hoe tot stand gekomen?
Deze aangepaste regels zijn in meerdere KVU-overleggen (Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan) aan de orde gesteld en akkoord bevonden door de betrokkenen. Ook is er met horecaondernemers en omwonenden gesproken over het terrassenbeleid tijdens een inspraakavond in februari 2013. De opmerkingen van de avond zijn in de aangepaste regels verwerkt. Ook de politie IJsselland en de Stichting Stadstoezicht kunnen zich vinden in de aanpassingen van het terrassenbeleid.

Inzage terrassenbeleid
Het concept terrassenbeleid ligt nu zes weken ter inzage, zodat belanghebbenden een zienswijze kunnen indienen.

plantage

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen