Regenboogvlag wappert Bij het Stadhuis tijdens Coming Out Day

 

Wethouder Irma van der Sloot en leden van de werkgroepen Kleurrijk Kampen en Coming-Out Kampen hebben vanochtend vroeg samen de regenboogvlag gehesen als symbool voor de acceptatie van mensen met een andere seksuele geaardheid of genderidentiteit dan de norm. Dit deden ze in het kader van Coming Out Day: de dag waarop aandacht besteed wordt aan het uitkomen van iemands seksuele voorkeur. Een belangrijk statement van deze dag is: jezelf zijn, ongeacht je seksuele geaardheid of genderidentiteit. De term Coming Out verwijst naar het idee ‘uit de kast komen’. Ook de stadsbrug is vandaag aangelicht in de regenboogkleuren.

De vlag werd gehesen bij het kunstwerk ‘De Kubustoren’ van Marijke de Goeij. Een verzameling van kubussen die kunstzinnig met elkaar zijn verbonden. Dit kan gezien worden als verbinding, tussen mensen die ín hokjes (de kubussen) worden geplaatst, maar onderling toch met elkaar zijn verbonden. Eigenlijk net als de regenboogvlag. Die laat onze diversiteit zien in gender, ras, leeftijd en alle andere manieren waarop we van elkaar verschillen. Representeert als het ware alle geaardheid en genderidentiteit, maar vormt toch samen een geheel.

Werkgroepen Kleurrijk Kampen en Coming-Out Kampen

Ook dit keer hadden de werkgroepen Kleurrijk Kampen en Coming-Out Kampen het kunstwerk ‘De Kubustoren’ weer aangekleed zodat het nog meer uitdrukt dat je uit de kast mag komen om je zelf te zijn. Je hoeft niet in een kubus te passen om er bij te horen. Door de regenboogkleuren te gebruiken is er heel veel ruimte voor alle zichtbare en onzichtbare kleurenschakering in onze samenleving. De werkgroepen werken samen om uitsluiting te voorkomen

Coming Out Day

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Coming Out Day wordt wereldwijd op 11 oktober gevierd en vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten. Nederland doet sinds 2009 mee aan Coming Out Day. Met het hijsen van de vlag geeft de gemeente Kampen één keer per jaar zichtbaar uiting aan de sociale acceptatie van de LHBTI-gemeenschap in al haar diversiteit.

Vernielde Vlag

Om van een negatief gebeuren iets positiefs te maken werd deze ochtend de tijdens het weekeinde vernielde Regenboogvlag gerepareerd.
Met het koord van de verbinding werd deze vlag weer aan elkaar genaaid.

 


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*