Regionale indierock in ‘t Ukien

Op zaterdag 17 januari staat cultureel podium ’t Ukien in het teken van indierock, met drie veelbelovende bands uit de regio: Orange Glow uit Kampen, Drive by Wire uit Deventer en Backgammon uit Zwolle. Deze avond zal opnieuw blijken dat niet al het goede van ver hoeft te komen.

DRUK 3luik Orange Glow breed - foto Francet van Mackelenberg
Orange Glow breed – foto Francet van Mackelenberg

Orange Glow is een ‘singer-songwriter’ van het vuige soort. Zes jaar terug werd het debuut ‘the Magic Tale’ (2008) goed ontvangen en vorig jaar presenteerde de band hun laatste album ‘Down to earth’ in de Stadsgehoorzaal in Kampen. Op dit album smelten 90’s indie, 70’s postpunk en invloeden uit noise en psychedelica feilloos samen tot dampende indierock. De band bestaat uit Eric Hoogeweg, Marc Fien en Titus Rudolphy.

DRUK Orange Glow band water - foto Francet van Mackelenberg
Orange Glow band water – foto Francet van Mackelenberg

 

Drive by Wire tourde met bands als Mudhoney, Brant Bjork, The Gathering en Kyuss Lives. Dit voorjaar doken ze de studio in en namen ze hun nieuwste ‘heavy psychedelic fuzzblues stoner grooves’ op. Voor liefhebbers van een eigentijdse mix van stonerrock, psychedelica en grunge, maar dan met vrouwenvocalen van frontvrouw Simone Holsbeek.

Backgammon heeft er met hun frisse indierock-nummers voor gezorgd dat de band in sneltreinvaart aan de weg timmert. In 2012 werd Backgammon uitgenodigd in het Tros Muziekcafé van Radio 2 en niet lang daarna werden ze uitgeroepen tot één van de Hollandse Nieuwe van VPRO’s 3voor12. Vorig jaar presenteerden ze in Hedon hun tweede EP ‘A walk back home’.

De zaal gaat open om 20:30 uur. Tickets zijn voor 6 euro te koop bij cdspeciaalzaak Blue Music, stripspeciaalzaak De Fantast of online via de website van ’t Ukien. Op de avond zelf kost een kaartje aan de deur 10 euro. Meer informatie is te vinden op ukien.nl.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*