Regionale Motortoertocht Oosterwolde

 

motortocht

OOSTERWOLDE – Op 18 juni a.s. wordt weer de regionale motortoertocht georganiseerd met vertrek uit Oosterwolde. Wat  in 1993 als een aardigheidje begon, is dit initiatief inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks evenement met grote regionale belangstelling. Traditioneel omdat de toertocht “Oosterwolde” altijd wordt verreden op de zaterdag die vooraf gaat aan de TT in Assen.

De laatste jaren komen er meer dan 200 motoren naar Oosterwolde om deze bijzondere goed georganiseerde tocht te gaan rijden, de rijders komen uit alle delen van het land. De organisatie hoopt dat het net zo’n happening word als afgelopen jaar toen kwamen er ruim 250 motoren op deze toertocht afkwamen. Het is voor de motorrijders van belang  om vroeg naar Oosterwolde af te rijden i.v.m. de  drukte die verwacht word, iedereen kijkt hier al weken naar uit om deel te kunnen nemen aan deze gezellige motortoertocht.

Iedere motorrijder is van harte welkom  dus kom gezellig een dagje motorrijden voor jong en oud, want de jongste deelnemer is 18 en de oudste is inmiddels 86 jaar, en dat is ook wat de organisatoren voor ogen staat: “Gezelligheid staat voorop, dat is zeker. Het gaat niet om een race, want die hebben we een week later in Assen. Maar het is een ontmoetingsdag geworden voor motorrijders in deze regio”. Gezellig toeren over de prachtige stuurwegen in Nederland. Jong en oud komt dus naar Oosterwolde en motoren met roest op de velgen en blinkende machines met meer dan 150 PK’s op het achterwiel.

Tijdens de rit zijn er een aantal stops, om te tanken, te roken, koffie te drinken, te eten en gezellig met elkaar te babbelen. Dit heeft ertoe geleidt dat er ook steeds meer duo-passagiers meegaan.

Zaterdagmorgen 18 juni worden om 07.30 uur de eerste motoren verwacht die zich laten inschrijven. Dit kan tot 08.45 uur want dan stelt de grote groep motoren zich op voor vertrek. Om 09.00 uur vertrekt men vanaf Dorpshuis “De Heerdt” aan Schiksweg 27 te Oosterwolde. Dit keer is de route weer een verrassingstocht vooral omdat de tocht gaat naar een gebied waar we nog nooit naar toe zijn geweest. Ook deze tocht kent weer prachtige stuurwegen en heeft een afstand van circa 250 km .

Het inschrijfgeld bedraagt € 25,00 per persoon en daarvoor krijgt men koffie bij inschrijven, koffie met koek bij de eerste stop, een zeer uitgebreide warme lunch en een frisdrankje bij de middagstop.
Meer info? www.mtto.tk.  Of bel : 06 21 43 14 73