Rehobotschool en Willem van Oranjeschool winnen schoolkorfbaltoernooi

Door Pieter Treep

KAMPEN – Het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi is weer achter de rug. Het grootste schoolkorfbaltoernooi kende een natte start, maar mocht de laatste dagen onder goede weersomstandigheden verspeeld worden. Bij de groepen 7/8 won de Rehobothschool en bij de groepen 5/6 de Willem van Oranjeschool.

De organisatie van KV DOS Kampen / Veltman had de zaakjes perfect voor elkaar en mocht na afloop van diverse kanten de complimenten daarvoor in ontvangst nemen. Liefst 230 wedstrijden moesten er gespeeld worden en die werden begeleid door vijftig scheidsrechters. Daarnaast waren er nog eens vijftig andere vrijwilligers actief op dit toernooi, wat ook door velen beschouwd wordt als een reünie. Het was elke avond bijzonder druk en gezellig op sportpark De Maten. Liefst 1200 kinderen waren vijf avonden en de woensdagmiddag actief met het korfbalspel.

Van de 118 deelnemende teams bleven er op de slotavond 48 over, die via kwartfinales en halve finales moesten proberen de finale te halen. Dat gebeurde niet vaak met grote cijfers, de teams waren dus goed aan elkaar gewaagd.

Uiteindelijk ging de finale van groep 7/8 tussen de Rehobothschool en de Koningin Emmaschool. Dat werd een spannende pot korfbal. Het leek uit te draaien op een 3-3 eindstand, maar bijna in de slotseconde gooide de Rehobothschool de winnende treffer door de korf: 4-3. Schrale troost voor de Emmaschool is dat zij met de Rehobothschool op 30 mei naar Enschede mogen voor de Overijsselse schoolkorfbalkampioenschappen.

Bij de groepen 5/6 ging de finale tussen de Willem van Oranjeschool en de Koningin Emmaschool. En net zoals bij de oudere groepen redde de Emmaschool het niet. De Willem van Oranjeschool was met 5-4 net iets beter. Ook hier mogen beide teams naar de provinciale kampioenschappen.

Na afloop mocht de Kamper stadsomroeper Bertus Krabbe de prijzen uitreiken. Daar was hij wel even mee bezig, want er lagen liefst 24 prijzen te wachten op 24 winnaars.

 

Groep 7/8 1e klasse
1
REHOBOTHSCHOOL A
2
KON. EMMASCHOOL A
3
W. VAN ORANJESCHOOL A
4
DIRK VAN DIJKSCHOOL A
Groep 7/8 2e klasse
1
DIRK VAN DIJKSCHOOL B
2
W. VAN ORANJESCHOOL B
3
W. VAN ORANJESCHOOL C
4
DR. H. BOUMANSCHOOL A
Groep 7/8 3e klasse
1
W. VAN ORANJESCHOOL E
2
DR. SCHAEPMANSCHOOL D
3
REHOBOTHSCHOOL C
4
DR. SCHAEPMANSCHOOL C
Groep 5/6 1e klasse
1
W. VAN ORANJESCHOOL A
2
KON. EMMASCHOOL A
3
DE FONTEIN A
4
DIRK VAN DIJKSCHOOL A
Groep 5/6 2e klasse
1
REHOBOTHSCHOOL B
2
DR. H. BOUMANSCHOOL A
3
W. VAN ORANJESCHOOL B
4
KON. EMMASCHOOL B
Groep 5/6 3e klasse
1
DR. SCHAEPMANSCHOOL C
2
DIRK VAN DIJKSCHOOL D
3
REHOBOTHSCHOOL C
4
REHOBOTHSCHOOL E

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*