Renée Bouwman wint het Groene Lintje van GroenLinks

Elk jaar reikt GroenLinks Kampen het Groene Lintje uit aan een persoon of organisatie die zich bijzonder inzet voor meer groen, meer duurzaamheid of minder vervuiling. Renée Bouwman won het Groene Lintje 2016 met haar initiatief ‘KamperZooitje’. Renée ruimte zwerfvuil op in het park en op straat. Ze zorgt daarmee voor een schonere omgeving en voorkomt dat dieren doodgaan door het eten van afval.

Nieke Jansen reikte het Lintje en de daarbij horende oorkonde uit: “Renée laat zien dat afval in de afvalbak hoort en niet op straat, in het water of in het plantsoen. Het vergt moed en doorzettingsvermogen om telkens weer de rotzooi van anderen op te ruimen. Renée doet dat met enthousiasme. Renée laat zien hoe iedereen zelf een stap kan zetten naar een schonere omgeving en een schonere wereld: geen afval laten slingeren en zwerfvuil opruimen. Het zou geweldig zijn als iedereen meedoet aan ‘KamperZooitje’ en ‘#zwerfies’ verzamelt, net als Renée.”
GroenLinks beloont het initatief van Renée Bouwman in de hoop dat veel mensen haar voorbeeld zullen volgen. Nieke Jansen: “Met ‘KamperZooitje’ draagt Renée Bouwman bij aan een groenere en meer duurzame wereld. Zij laat zien dat ieder mens kan helpen om de wereld schoner te maken.”

renee Bouwman

Renée Bouwman reageerde enthousiast op de waardering: “Ik ben heel blij met dit lintje en hoop dat het veel mensen stimuleert om hun afval niet te laten zwerven en om zwerfvuil op te ruimen. Het is een kleine moeite en je redt er een wereld mee.”

Renée Bouwman is op twitter te volgen via @KamperZooitje.