Rien en Islam zoeken collega’s

Rien en Islam zijn twee hele verschillende personen met beiden hetzelfde hart voor dieren. Dit grote hart voor het welzijn van de dieren, heeft hen er toe gebracht om met passie en toewijding, chauffeur van de dierenambulance te worden.

Rien en Milo. Milo van de kinderboerderij hebben wij bereid gevonden om te figureren voor deze reportage, hij is kerngezond)

Rien: “Het werk voor de dierenambulance doe ik nog maar kort. Het is wel iets wat ik met enorm veel plezier doe. We hebben een hele fijne groep mensen waarmee ik mag samenwerken. Iedereen is behulpzaam en staat voor de anderen klaar voor hulp en advies. Eigenlijk weet ik nog niet zo veel, ik heb geen opleiding gevolgd tot dierverzorger of zo. Wel heb ik liefde voor dieren en een gezond verstand. En kom ik dan alsnog in een situatie waarbij ik even niet weet hoe te handelen, dan kan ik terugvallen op de centrale en op andere collega’s. En weten die het niet, dan kunnen we altijd een dierenarts raadplegen. De veelzijdigheid binnen het werk, het contact met mensen, zowel collega’s, eigenaren en andere hulpdiensten, het gevoel dat ik echt iets voor de dieren kan betekenen, maakt dat ik ontzettend veel plezier beleef bij wat ik doe voor de dierenambulance.”

Geesje van den Berg, één van de centralisten,  geeft aan dat je geen opleiding nodig hebt om chauffeur te worden bij de dierenambulance, rijbewijs B en affiniteit met dieren en dierenwelzijn is voldoende. Chauffeurs krijgen vanuit de organisatie een cursus aangeboden, waarbij zij leren hoe zij met bepaalde situaties en verschillende soorten dieren om moeten gaan. Chauffeurs hebben tijdens een rit vrijwel altijd een bijrijder bij zich. Vaak zijn er situaties waarbij de aanwezigheid van twee hulpverleners gewoon noodzakelijk is.

“Een medewerker van de dierenambulance krijgt niet alleen re maken met de dieren maar, ook met hun eigenaars. Iedere situatie is anders, je maakt ook wel eens verdrietige situaties mee, wanneer mensen bijvoorbeeld afscheid moeten nemen van een dier. Uiteraard staan daar ook hele mooie momenten tegenover, wanneer je bijvoorbeeld een dier hebt bevrijdt uit een benarde situatie if wanneer je later te horen krijgt dat een dier, na verzorging, weer in vrijheid verder kan.”

Islam

Islam: “In de toekomst wil ik graag een eigen dierenartsenpraktijk opstarten. Door onder andere ervaring op te doen bij de dierenambulance, ben ik daar straks beter op voorbereid. Door mijn opleiding en de praktijkervaring die ik daar heb opgedaan, weet ik al veel van de dieren die wij meenemen in de ambulance. Dat is een groot voordeel, toch leer ik iedere keer weer wat bij. Chauffeur zijn voor de dierenambulance is goed te combineren met mijn opleiding. Je kunt aangeven wanneer je wel en niet kunt. Je hoeft ook niet alle dagen, er is een rooster waarin staat wie wanneer op de dierenambulance rijdt. Meest belangrijkste is de onderlinge sfeer, ik heb me nog nooit een buitenstaander in de groep gevoeld. We zijn een soort van familie, we zijn er voor elkaar. Ik doe dit dan ook echt met heel veel plezier.”

De dierenambulance is er voor gewonde dieren, groot en klein. Ze is er voor onze huisdieren maar, ook voor de dieren die in het wild leven. Rien en Islam hebben onlangs nog samen een gewonde ree vervoerd.

Er wordt nauw samengewerkt met o.a. het vogel- en egelasiel in Kampen en met de Vogelgroep Kampen en omstreken. Zij helpen en versterken elkaar.

Soms fungeert de dierenambulance ook als taxi , wanneer eigenaars hun huisdier bijvoorbeeld niet zelf naar de dierenarts kunnen brengen. Hier zijn dan wel kosten aan verbonden.

Ook dierenambulancechauffeur worden? Meer informatie kun je vinden via onderstaande link.

https://dierenambulancekampen.nl/chauffeur/

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*