woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsRioolrenovatie Burg. Van Engelenweg IJsselmuiden

Rioolrenovatie Burg. Van Engelenweg IJsselmuiden

-

riool12 augustus word gestart met de renovatie van de riolering aan de Burg. Van Engelenweg/Plasweg in IJsselmuiden. De renovatie wordt uitgevoerd in fasen en duurt tot eind november. Tijdens de werkzaamheden is een gedeelte van de rijbaan afgesloten voor verkeer. Bewoners van de Burg. Van Engelenweg  worden door de aannemer geïnformeerd over de planning en instructies over het lozen van afvalwater.
Bij de inspectie is vast komen te staan dat op diverse plaatsen in het hoofdrioolstelsel leidingdelen aangetast, gescheurd en/of lek zijn. Daarom is renovatie noodzakelijk. Om de overlast tot een minimum te beperken gaan we de leidingen niet vervangen, maar renoveren. Bij de renovatie wordt in de bestaande rioolleiding een nieuwe “voering” aangebracht. De aannemer begint met het reinigen van de riolering en het verwijderen van alle obstakels in het riool met een robotfrees. Als de buis helemaal schoon is wordt de zogenaamde liner (de nieuwe buis) ingevoerd. Deze liner bestaat uit een glasvezel weefsel dat geïmpregneerd is met een hars. De liner wordt door het ronde deksel in de weg met een lier in de leiding getrokken. Als de liner netjes op zijn plaats ligt wordt deze met behulp van lucht opgeblazen en tegen de buiswand gedrukt. Om de liner uit te harden wordt een zogenaamde lichttrein door de liner gevoerd. Deze lichttrein is te vergelijken met een soort mobiele zonnebank. Door de invloed van het licht wordt in de liner een reactie op gang gebracht. Na enkele uren is de liner uitgehard en is in de oude rioolleiding een nieuwe buis gemaakt. Nadat de aansluitingen weer open zijn, kan het rioolwater weer gewoon weglopen naar het riool.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen