Rotary Kampen organiseert voor tweede keer Santa Run

Lopen voor het goede doel in kerstmanoutfit

 

Rotary Kampen houdt dit jaar op 17 december de Santa Run. Deelnemers lopen in kerstman-outfit door het centrum van Kampen om geld bijeen te brengen voor het goede doel. Elk jaar zijn dat een landelijk en een lokaal doel, dit jaar respectievelijk de nierstichting en de Stichting Paardrijden Gehandicapten IJsselmuiden en Dierenopvangcentrum Edo Hammers.

Het is voor de tweede keer dat de Santa Run in Kampen wordt gehouden. Vorig jaar deden circa 400 deelnemers mee. Deelnemers lopen in kerstmanoutfit een korte route door het gezellige centrum van de stad. De Santa Run wordt in 3 groepen gelopen. Als eerste de hardlopers, als tweede de wandelaars, als derde wandelaars met kinderwagens, buggies, rolstoelen en huisdieren. Dus iedereen kan zich uitleven op het korte parcours van ongeveer 3 kilometer.

Aanmelden
Het programma op 17 december begint om 10.45 uur met een gezamenlijke warming-up. Om 11.15 uur valt het startschot en rond 12.15 uur is het evenement afgelopen. Opgeven kan door je online in te schrijven op http://kampen.rotarysantarun.nl/inschrijven/
Daar vind je ook meer informatie over het programma.

Aan de Santa Run zijn een landelijk en een of twee lokale goede doelen gekoppeld.

Landelijk: De Nierstichting
De helft van de opbrengst van de Santa Run Kampen komt ten goede aan de nierstichting. Zij gebruiken dit geld voor het ontwikkelen van een draagbare kunstnier zodat nierpatiënten ten alle tijde kunnen dialyseren waar en wanneer zij willen en daardoor minder afhankelijk zijn en kwalitatief een beter leven kunnen leiden

Lokaal: Stichting Paardrijden Gehandicapten Ijsselmuiden
SGPIJ verzorgt dagelijks aangepast paardrijden en huifbedrijden voor ongeveer 150 verstandelijk, lichamelijk, visueel en/of meervoudig gehandicapte ruiters. Het aangepast paardrijden voor deze ruiters heeft een geweldige werking. Het is o.a. goed voor de conditie, sociale contacten, gevoel voor eigenwaarde en het ontdekken wat de ruiter allemaal kan. Daarnaast bieden we voor meervoudig gehandicapten huifbedrijden aan. De stichting wil graag een nieuw huifbed aanschaffen.

Lokaal: Dierenopvangcentrum Edo Hammers
Dierenopvangcentrum Edo Hammers is onderdeel van Dierenbescherming Noord-Overijssel en is een dierenasiel en dierenpension voor met name honden en katten. Maar ook konijnen, cavia’s, zangvogeltjes en andere dieren vinden hun nieuwe thuis via het dierenasiel of verblijven tijdelijk in het pension. Per jaar vinden ruim 1.000 dieren via ons dierenopvangcentrum een nieuw thuis.

Kampenonline maakte vorig jaar de onderstaande reportage


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673