Roze lintje borstkankerzorg 2014 voor Isala

Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft het roze lintje voor patiëntgerichte borstkankerzorg toegekend aan o.a. Isala. Isala voldoet aan alle criteria die BVN stelt. De criteria worden jaarlijks aangescherpt. Dit jaar ontvangen 77 (samenwerkende) ziekenhuizen het lintje (89%). Een belangrijk verbeterpunt is mondelinge informatie over (late) gevolgen van behandelingen.

Lintje borstkanker 2014 logo_def_gifVorig jaar leidde de aanscherping van de criteria tot concrete verbeteracties op het gebied van wachttijden, het werken met vaste aanspreekpunten en uitbreiding van het mammateam met bijvoorbeeld een psycholoog of plastisch chirurg. Met als resultaat dat meer ziekenhuizen dit jaar het roze lintje ontvangen. Daarmee draagt het roze lintje bij aan het optimaliseren van patiëntgerichte borstkankerzorg. Waar mogelijk en wenselijk, sluiten de criteria aan bij bestaande normen vanuit de beroepsgroepen.

Het roze lintje is onderdeel van de Monitor Borstkankerzorg: een online keuzehulp met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen en patiëntervaringen. Per 1 september is de informatie in de monitor geactualiseerd. Benieuwd naar de uitkomsten? De monitor en de criteria voor het roze lintje zijn in te zien via www.borstkanker.nl/monitor_borstkankerzorg

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*