Ruiter Coco stopt bij de SAP met verrassing

IMG-20150902-WA0012Ruiter Coco heeft jarenlang bij de SAP, de Zwartendijkruiters gereden met veel plezier, maar toch werd het voor haar tijd voor een nieuwe uitdaging in een andere sport. Bij haar vertrek had ze echter nog een kado voor de SAP. Coco had een cheque ter waarde van 350 euro die ze bij haar vertrek aan de Stichting Aangepast Paardrijden wilde geven. Deze cheque kwam van de stichting AdHuiberts. De SAP was aangenaam verrast en wil Coco en de stichting van harte bedanken!

Stichting Ad Huiberts

Ad Huiberts heeft tot aan zijn overlijden 5 jaar geleden het sporten voor mensen met een handicap altijd een erg warm hart toegedragen, hij was zelf actief bij de sport tennissen. De stichting is ontstaan ter ere van het goede werk wat Ad al die jaren heeft gedaan. Zo kunnen sporten voor mensen met een handicap worden ondersteund door deze stichting.

De stichting Ad Huiberts wordt op allerlei manieren ondersteund. Zo zijn er kinderen die spullen verkopen en de opbrengst doneren aan de stichting. Bij Coco op school is er een sponsorloop geweest, kinderen van de Ambelt hebben de Alpe d’uez beklommen voor de stichting en zo zijn er heel veel kinderen (met en zonder een handicap) die zich inzetten voor de stichting Ad Huiberts.

Op deze wijze kunnen stichtingen extra ondersteund worden door de stichting. Ieder jaar wordt er een stichting gekozen waar een schenking naar toe gaat. Nu was de Stichting Aangepast Paardrijden aan de beurt en die was zeer verrast door dit mooie gebaar van Coco, haar moeder en hun stichting Ad Huiberts.

De stichting Aangepast Paardrijden biedt paardrijden voor mensen met een handicap. Bij aangepast paardrijden worden ontspannend sporten, recreatief bezig zijn en therapeutische zorg gecombineerd. De SAP zit aan de zwartendijk te Kampen.

Sporten is belangrijk

Sporten is voor kinderen heel belangrijk. Zo kunnen ze zichzelf ontwikkelen. Sporten voor kinderen met een handicap is dus ook heel belangrijk om dezelfde reden, maar is het wel fijn wanneer ze extra ondersteund kunnen worden omdat het sporten vaak wat extra begeleiding nodig heeft.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*