HomeNieuwsFocus op Amateurvoetbal: 's-Heerenbroek neemt koppositie over van CSV'28 in onderling duel

Focus op Amateurvoetbal: ‘s-Heerenbroek neemt koppositie over van CSV’28 in onderling duel

-

Het vervangen van het kunstgras op het hoofdveld van CSV’28 duurde langer dan gepland en daarom werd het belangrijke duel tegen de naaste concurrent ’s-Heerenbroek zaterdag afgewerkt op het sportcomplex van stadgenoot Be Quick ’28.

CSV’28 begon behoorlijk gehandicapt aan de wedstrijd doordat het vier basisspelers miste. Het jonge team wat het moest maken leek, zeker de eerste tien minuten, strak van de zenuwen te staan. Al in de tweede minuut kopte Drazic Rijksen veel te slap terug en het was aan doelman Ruben van Dijk te danken dat de gasten niet op voorsprong kwamen. Vijf minuten later was gebrek aan onderlinge coaching bij CSV’28 er de oorzaak van dat de vrijstaande Jesper Wennemers opeens een dot van een kans kreeg, maar hij schoot de bal voorlangs het doel.

Daarna kreeg CSV’28 een wat groter spelaandeel. Echter, de doelpogingen van Anthony Chang, Thomas Smedema en Jon Lieben bleven zonder succes. Chang leek vijf minuten voor rust wel te gaan scoren, maar zijn schot ketste via de onderkant van de lat weer in het veld.

Na de thee oogde CSV’28 wat daadkrachtiger met kansen voor, de in de eerste helft wat flets spelende, Sam Weggemans en de ijverige Anthony Chang.  In de slotfase van de wedstrijd ontstond er wat tumult op de mat. De CSV-ers waren van mening dat scheidsrechter Kappert een penalty moest geven. Dit omdat een vrije trap van Anthony Chang door verdediger Rok Kroeze met de hand gekeerd zou zijn.

Terwijl de oranjehemden nog aan het appelleren waren werd met een lange bal de rechterspits van ’s-Heerenbroek de diepte ingestuurd. Drazic Rijksen kon hem niet goed afstoppen en had daar een overtreding voor nodig. Hij deed dit binnen de 16 meter en ’s-Heerenbroek kreeg een strafschop. De geroutineerde Bjorn Wezenberg, die net ingevallen was, scoorde feilloos (0-1).

Reden voor de aanhang van ’s-Heerenbroek om vuurwerk af te steken. Dat leverde een klein oponthoud op en CSV’28 wisselde nog eens. Kai Helweg en Bent Keuter vervingen Jon Lieben en Drazic Rijksen. CSV’28 kreeg nog een grote kans. Pepijn Hakstege, die een veel betere tweede helft speelde, bracht de ingevallen Bent Keuter in stelling, maar die miste. Na het laatste fluitsignaal zochten de CSV-ers bedremmeld de kleedkamer op, begeleid door het gezang van de massaal meegekomen supporters van ’s-Heerenbroek: “Wij staan bovenaan”.

Door het verlies raakt CSV’28 de koppositie kwijt aan ’s-Heerenbroek. Er resten de Zwollenaren nog twee duels, waarvan de eerste aankomende zaterdag, uit tegen Alcides in Meppel wordt gespeeld. Dat duel begint om 14.30 uur.

Door: Maurits Vermeulen