vrijdag, april 19, 2024

HomeNieuwsS.V.ZALK—EDON 8-3 (Oefenwedstrijd)

S.V.ZALK—EDON 8-3 (Oefenwedstrijd)

-

voetbal_vereniging_SV_Zalk_uit_ZalkOp donderdag 16 oktober speelde S.V.Zalk een oefenwedstrijd tegen V.V.Edon uit Zwolle. Edon heeft het op dit moment door blessures moeilijk in de competitie. Ook Zalk deed het de laatste wedstrijden niet best. Beide ploegen wilden dus graag oefenen om zo aan het vertrouwen te werken. Woensdagavond ervoor meldde de scheidsrechter zich nog af in verband met een blessure. Gelukkig konden we, met behulp van het sociale netwerk, erg snel een vervanger vinden. Albert Topfer was bereid dit op zich te nemen, waarvoor dank.

Beide ploegen begonnen gretig aan de wedstrijd. Tempo lag in het begin vrij hoog en er ontwikkelde zich een gelijk opgaande strijd. Beide ploegen lieten goed positie voetbal zien. In de 9e minuut kon Edon, door een fout in de balbehandeling op middenveld bij Zalk, de bal overnemend en vrij op Jim afgaan. Deze kans lieten zij zich niet ontnemen en zo werd het dus 0 – 1. Waar in de voorgaande wedstrijden dan de kopjes omlaag gingen, werd nu de rug gerecht door Zalk. Binnen twee minuten liet Simon, door een afstandsschot dat van richting werd veranderd, al de 1 – 1 aanteken. Dat was het sein voor nog meer offensief en druk naar voren. Zalk speelde goed en wisselde goed van positie, waar Edon geen antwoord op had. Zalk wist het goede spel nu ook om te zetten doelpunten. Door twee doelpunten van Sander en nog eens twee van Simon liep Zalk voor rust uit naar een 5 – 1 voorsprong.

In de rust wisselde Zalk drie keer. Ook Edon had een aantal zaken omgezet om niet tegen een erg grote nederlaag op te lopen. Door deze wijzigingen ontstond er wel meer een gelijke strijd. De ploegen waren zo wel meer aan elkaar gewaagd. Goede inzet en strijd werden getoond. Het duurde tot de 67e minuut voordat er weer een doelpunt viel. Dit keer was het Gerben Hamer die scoorde en de 6 – 1 maakte. Dezelfde Gerben ging echter twee minuten later achterin in de fout en Edon kon daar van profiteren, 6 – 2. Toch liet Zalk niet van de wijs brengen en probeerde Edon onder druk te houden. Dat leverde in de 77e en 78e minuut nog twee doelpunten op voor Simon van Halm. In de 90e minuut scoorde Edon nog een keer tegen en zo werd de eindstand bepaald op 8 – 3. Een verdienstelijke overwinning met een mooie uitslag, waar Zalk mee verder kan. Zelfvertrouwen is hiermee weer opgeschroefd. Wel moeten een aantal schoonheidsfoutjes er nog uitgehaald worden. Nu doorzetten naar de competitie en dan kan Zalk weer volop mee doen. Eerst genieten van een vrij weekend en dan volgende week weer voorbereiden voor de uitwedstrijd bij Noord Veluwe Boys.