zaterdag, april 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsSail Kampen breekt record

Sail Kampen breekt record

-

Landelijke doorbraak Kamper paasevenement

IMG_3689

KAMPEN – Sail Kampen heeft tijdens de paasdagen 230.000 bezoekers getrokken. Dat zijn er dertigduizend meer dan vier jaar geleden. De organisatie blikt tevreden terug op het evenement, dat in alle opzichten grootser was van opzet en perfect is verlopen.

“Dit is onze landelijke doorbraak”, zegt voorzitter Bert Hofman, die de leiding heeft over het grootste paasevenement van Nederland. “Niet alleen qua bezoekersaantallen, maar ook qua naamsbekendheid en media-aandacht zijn we gegroeid. De afgelopen weken zijn we onafgebroken in het landelijke nieuws geweest. De verdubbeling van ons evenemententerrein heeft bovendien goed uitgepakt, waardoor we de bezoekersstromen goed konden ontvangen. Mensen konden nu echt genieten.”

Sail Kampen 2014 ging voortvarend van start met een vlootschouw, waaraan ruim zestig schepen meededen, die ruim tienduizend bezoekers trok. Op zaterdag en zondag werd de topdrukte gemeten onder ideale weersomstandigheden voor het maritieme evenement: veel zon en een lekkere wind.
Op paasmaandag kwamen de bezoekers vanwege de regen en voorspelde onweersbuien pas na 13.00 uur. Dat leidde tijdens de opklaringen – mede door de aangrenzende jaarlijkse paasmarkt De Heugte – rond 15.00 uur tot een overvolle binnenstad.
De bezoekers genoten tijdens de paasdagen van het uitgebreide programma, dat zich voornamelijk afspeelde langs de IJssel. Dit jaar maakten de winkels in de Oudestraat – die alle dagen open waren – op de zondag voor het eerst deel uit van het parcours. Daardoor ontstond meer doorstroom in het parcours vergeleken bij 2010.

De organisatie weet nog niet wanneer de volgende Sail Kampen plaatsvindt.
Informatie: www.sailkampen.nl.

G0031769

Gerelateerde berichten

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen