Samen met inwoners en bedrijven naar een prachtige stadsentree

Gemeente vraagt ideeën voor ontwikkeling gebied Bolwerk Buitenwacht

BuitenwachtHet gebied Bolwerk Buitenwacht moet een prachtige stadsentree worden van de gemeente Kampen. Samen met inwoners en bedrijven wil de gemeente ideeën ontwikkelen voor dit gebied, zodat het straks weer een aantrekkelijke locatie wordt voor inwoners, bedrijven en bezoekers van de gemeente.

Gebiedsatelier voor alle ideeën
Het oude stationsgebouw in Kampen wordt op dit moment omgetoverd tot gebiedsatelier. Binnenkort kan iedereen hier terecht die ideeën en plannen heeft voor het gebied Bolwerk Buitenwacht. Het is de plek waar dromen, wensen, vragen en twijfels over dit gebied met elkaar gedeeld kunnen worden en waar nieuwe ideeën tot ontwikkeling kunnen komen. Het is ook een informatiepunt voor Kampenaren en andere geïnteresseerden die meer willen weten over het markante verleden van dit gebied, maar vooral ook over de toekomstige mogelijkheden.

Opening gebiedsatelier
Op dinsdag 10 juni om 16.00 uur opent de gemeente officieel de deuren van het gebiedsatelier. Iedereen is deze middag welkom om een kijkje te komen nemen in het atelier. Het gebiedsatelier is tot 1 oktober geopend en kan op afspraak bezocht worden via l.zaaijer@kampen.nl of (038) 339 28 11.

Creatieve sessies
Op 24 juni van 09.30 tot 22.00 uur en op 1 juli van 14.00 tot 16.30 uur staan er twee creatieve sessies gepland in het gebiedsatelier. Hier kunnen mensen samen nadenken over de toekomst van het gebied. Iedereen die geïnteresseerd is, kan hier aan deelnemen. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk. Ook raadsleden zijn van harte welkom om aan de creatieve sessies deel te nemen.

Vervolgtraject
Na 1 oktober worden alle ideeën verzameld en voorgelegd aan het college van B&W. In het najaar geeft het college aan welke ideeën nader uitgewerkt worden. Voordat het college hierover een besluit neemt, vindt eerst een terugkoppeling naar alle deelnemers aan het gebiedsatelier plaats. Hierna bespreekt het college de resultaten met de gemeenteraad.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*