Bekijk hier een beknopte samenvatting van de sportwedstrijden uit de gemeente Kampen.

Er volgt een update van dit bericht als wij weer een nieuw verslag hebben ontvangen.

Wil je ook jouw clubverslag terugzien in onze samenvattingen? Mail dan naar  re******@ka**********.nl .

Voetbal

KHC overwon een moeilijke start tegen LSC 1890, waarbij ze achterkwamen met 1-0. Na beter spel en kansen kwam KHC op gelijke hoogte en leidde bij rust met 1-2. Na de pauze domineerde KHC, met doelpunten van Doufikar, Smits, Gabara, Knol, en el Morabit. Eindresultaat: een verdiende 1-8 overwinning, inclusief opvallende bijdragen van jeugdspelers Khedoe en Sellis. Scheidsrechter Eric ten Horn had een gemakkelijke middag in deze sportieve wedstrijd.

Foto’s John Zoetebier

DOS Kampen start de competitie sterk met een 4-0 overwinning op vv Heerde, ondanks matig spel. Nick Hendriks opent met een indrukwekkend afstandsschot, maar Heerde blijft gelijkwaardig. Enkele kansen voor Heerde worden door doelman Fariz Mesud gestopt. In de tweede helft scoort DOS snel twee keer via Ayoub Lakhloufi en Matthijs de Blok. Een late strafschop van Allan Bakker zorgt voor een eindstand van 4-0. Met deze overwinning staat DOS Kampen op koers voor de derde plek in de ranglijst, met de volgende wedstrijd tegen Hatto Heim in het vooruitzicht.

s-Heerenbroek miste ritme en felheid in de eerste helft van het voetbalduel tegen Zwolsche Boys na de winterstop. Ondanks een achterstand toonde het team in de tweede helft karakter, resulterend in een 1-1 gelijkspel. Trainer Freddie van den Burg wisselde in de rust voor meer controle op het middenveld en benadrukte de ontbrekende felheid. De gelijkmaker kwam van Jonno Pruim, die na een rebound scoorde. Van den Burg noemde de puntendeling terecht, erkennend dat zijn team nog ritme mist na de winterstop, waar andere teams eerder speelden. Hij moet ook enkele spelers missen vanwege wintersportvakanties, maar vertrouwt op de brede selectie om dit op te vangen.

Wilsum heeft een kansloze nederlaag geleden tegen Ulu Spor in de 4e klasse B. De Zwollenaren waren veel te sterk en wonnen met 6-1. Ondanks een mooie treffer van Dennis Zwanepol bleef de verliespartij zuur voor Wilsum. De ploeg moet zich nu herpakken en volgende week revancheren tegen WZC Wapenveld. Hoofdtrainer Christiaan Akse zag geen reden tot wijzigingen na de vorige overwinning. Wilsum kon in het begin nog meekomen, maar na een vroege achterstand werden ze overklast. De eindstand van 6-1 was een harde les voor Wilsum, dat zich snel moet herstellen voor de volgende wedstrijd.

IJVV had vooraf duidelijke belangen om tegen Nunspeet drie punten te behalen en uit de onderste regionen te komen. Helaas slaagden ze er niet in om in de voetbalwedstrijd tegen een scherpere en betere concurrent te presteren, resulterend in een 0-3 nederlaag. Ondanks enige grip na twintig minuten en een discutabele strafschop tegen, slaagde IJVV er niet in terug te komen. Nunspeet behield de controle en vergrootte de voorsprong naar 0-2 met een strafschop. In de tweede helft slaagde IJVV er niet in het tij te keren, met weinig dreiging en uiteindelijk een 0-3 nederlaag, waardoor trainer Erwin Brem het geloof in zijn team miste.

Biljarten

Ben Wielandt in actie

Het C2 team van biljartvereniging Reijersdam leed maandagavond een zware nederlaag tegen koploper Trefkoele, met een eindstand van 35-21. Arend Bossink behaalde een remise tegen Andre Bruggeman, terwijl Rens Jager en Harry Winkeler hun partijen verloren. Het C3 team verloor thuis van S.M.R. met een uitslag van 23-27. Gerrit van Vlijmen won zijn partij, maar Wim Kars en Sander Verbeek leden nederlagen. Het dagteam herstelde zich met een overwinning van 43-32 tegen BV De Ghesellen. Rens Jager en Ben Wielandt wonnen hun partijen, terwijl Martin ten Hove verloor. Komende week speelt ReijersdamC2 tegen BV De IJsselC2 op woensdag om 19.30 uur in wijkcentrum Reyersdam.

Tafeltennis

Op de foto v.l.n.r.: Jordy ten Have, Thomas Niemeijer, John Uyleman, Marco van Elferen en Ton Ringenier.

Het eerste team van tafeltennisvereniging Kampenion opende de voorjaarscompetitie met een verlies van 4-9 tegen Tempo-Team 3 uit Amsterdam, met invaller Jordy ten Have. Gert-Jan de Lange was ’the man of the match’. Het jeugdteam van Kampenion behaalde een overwinning van 2-8 tegen Trias 4 in Twello. Jamano van der Meulen won drie partijen, Ismay Kaptein twee, en Nika van der Meulen één. Komende zaterdag spelen ze thuis tegen De Veluwe 4. Het tweede jeugdteam speelt ook thuis, met een verwachte volle tribune.

Korfbal

Wit-Blauw blijft op titelkoers na een overwinning op ASVD met 26-23, ondanks blessures bij enkele sleutelspelers. Jordy Last scoorde 17 doelpunten, terwijl Nieset Groen met haar bijdrage aan rebounds en assists van groot belang was. Hoewel ASVD druk uitoefende, behield Wit-Blauw de controle en staat nu voor belangrijke duels, met trainer Jelle Visscher die de focus op herstel van geblesseerde spelers benadrukt.

KV DOS Kampen Unique Waterontharders herstelde zich afgelopen zaterdag na een bitter verlies tegen Exakwa. In de eerste helft had DOS moeite om los te komen, maar vanaf de 7-7 onderscheidde het zich met fraaie goals van aanvoerder Camiel van Keulen. Voor rust creëerde DOS een zeven doelpunten verschil. In de tweede helft verhoogden de Kampenaren zowel verdedigend als aanvallend hun niveau, leidend tot een overtuigende 19-35 overwinning op KV Joure. Coach Patrick Hage bracht debutante Marleen Rietkerk in, en DOS lijkt na deze veerkrachtige prestatie klaar voor het volgende duel met ASVD, waarin het de kans op het kampioenschap in eigen hand moet houden.

Volleybal

Set-Up speelde een wedstrijd in Barneveld zonder wissels door blessures. De eerste set verliep goed met een overwinning van 17-25. In de tweede set kwam meer druk van SSS, resulterend in een verlies van 25-16. Set-Up vocht terug in de derde set maar verloor met 25-19. De vierde set eindigde met een achterstand van 25-15 voor Set-Up, waardoor ze nog geen overwinning hadden in het nieuwe jaar. Volgende week spelen ze thuis tegen Veracles, momenteel boven hen op de ranglijst.

Paardrijden

Tijdens de Regiokampioenschappen werden diverse successen behaald. Mellany van den Vorstenbosch en Lady Leatherdale JJ wonnen de Z1 klasse, Nikki Smeman en Kardashian behaalden de 3e prijs in Z2, en Maxime van Dijk met Kokulan eindigden als 3e in ZZ-licht. Op zaterdag pakte Jolijn van Niel de winst in Z1, cat. DE, en Meike Bliek behaalde de 4e plek in klasse B, cat. C. Tatum Stijf en Lucky Gold wonnen een 1e prijs in het paarden springconcours in Genemuiden.