Schaats de Alternatieve Elfstedentocht in 2019

Op 25 en 28 januari 2019 kunnen schaatsliefhebbers meedoen aan de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee, via de RKC Prestatietocht. Met maximaal veertig deelnemers wordt toegewerkt naar de ultieme uitdaging voor de schaatsliefhebber. De Elfstedentocht giet oan in 2019!

De RKC Prestatietocht is een initiatief van stichting RKC Events. Schaatsers combineren hun ultieme sportieve uitdaging met fondswerving voor het Rene Kids Centre in Namibië. Vorig jaar leverde het event, naast de unieke sfeer en onvergetelijke ervaring, ruim 78.000 euro op. De RKC Prestatietocht gaat in twee etappes naar de Weissensee; van 23 tot 27 januari en van 27 tot 31 januari. In beide periodes wordt een Alternatieve Elfstedentocht georganiseerd voor toerrijders, daags voordat de schaatsprofs hun belangrijke wedstrijd rijden. Opgeven kan nog tot 20 november 2018, maar vol is vol. Er kunnen zich maximaal 40 schaatsers opgeven.

Uitnodiging kick-off bijeenkomst
Ter voorbereiding op deze tocht wordt een kick-off bijeenkomst georganiseerd op 17 november aanstaande. (Potentiele) deelnemers, geïnteresseerden en schaatsliefhebbers zijn van harte welkom vanaf 10.30 uur op de Vechtsebanen in Utrecht (Missisipidreef 151). De kick-off is de aftrap van het trainingsseizoen. Voormalig marathonschaatser René Ruitenberg verteld meer over het René Kids Centre, de RKC Prestatietocht en geeft tips en tricks op het ijs. De dag wordt aangeboden door RKC Events, opgeven kan per mail via rkcprestatietocht@renekidscentre.nl

De alternatieve Elfstedentocht
Ieder jaar reizen duizenden Nederlanders naar de Weissensee in Karinthië, Oostenrijk, om daar de schaatsweken mee te maken. In een schilderachtige omgeving tussen de bergen ontstaat een sfeer zoals we dat kennen van de Nederlandse winters. In de twee schaatsweken worden in totaal vier Alternatieve Elfstedentochten georganiseerd voor toerrijders en rijden de profs onder andere hun Nederlands kampioenschap over 100 kilometer en de Alternatieve Elfstedentocht.

Over het René Kids Centre
In 2007 bezocht voormalig marathonschaatser René Ruitenberg het stadje Rehoboth in Namibië. In de armste wijk, Block E, ontmoette hij een bijzondere vrouw die zelf niets had, maar alles gaf. Oma Magdalena Kanana leefde vanuit haar eigen uitzichtloze situatie voor de hoop van de nieuwe generatie. En dat is nu de missie van het René Kids Centre: Wij willen kinderen in Rehoboth’s armste wijk hoop geven en helpen ontsnappen aan een uitzichtloos bestaan. Het móét veranderen en het gáát veranderen. Meer informatie over de RKC Prestatietocht en het RKC: www.rkcevents.nl.


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.