Schokkend bericht in de Dorpskerk

Zangdienst op Tweede Paasdag om te vieren en te gedenken

Maandagmorgen 28 maart wordt met elkaar op Tweede Paasdag, in de Dorpskerk te IJsselmuiden, gevierd en herdacht dat Jezus is opgestaan. Dat was toen een schokkend bericht en dat is dan ook het thema van de dienst. Wat kunnen we met ”Jezus” in deze tijd, te midden van alle schokkende berichten van tegenwoordig?

Dorpskerk Paasmaandag

Dominee Brussaard zal stilstaan bij het thema ’schokkende berichten’ waarover ook gezongen wordt in de dienst die begint om 9u30. Jeugd verzorgt de muzikale begeleiding en Roelof Prins zal een klassiek stuk ten gehore brengen. Voor de kinderen zullen liederen gezongen worden en zij krijgen een knutselwerkje mee naar huis. Voor kinderen tot vier jaar is er oppas en er is liturgie aanwezig in de kerk.

Samen met een muziekgroep speelt Marcel ten Brinke op de piano. Op het recent volledig gerestaureerde orgel (zie onderaan) speelt ”huisorganist” Thijs Snoeier die eerder dit jaar gedecoreerd werd (zie onderaan). Het belooft een viering te worden vol schokkende berichten maar zo zijn ook de gebeurtenissen die we met Pasen vieren en herdenken.

Dorpskerk IJsselmuiden

Zie ook:
Koninklijke rand aan ingebruikname Verhofstadt-orgel
Orgel Dorpskerk IJsselmuiden in restauratie
Website Dorpskerk IJsselmuiden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*