School in actie voor de kinderen in noodopvang

Tijdens schooltijden kon speelgoed worden ingeleverd

Ouders van kinderen van de Dirk van Dijkschool hebben vanmorgen de koppen bij elkaar gestoken en contact opgenomen met de organisatie die over de opvang van vluchtelingen in Kampen gaat. De kinderen die in de sporthal bivakkeren hebben niets om mee te spelen of zich mee te vermaken. De school is in overleg met gemeente en vrijwilligers met spoed een inzamelingsactie gestart.

Facebookpagina Dirk van Dijkschool: “Het zal je maar gebeuren: je hebt huis en haard achtergelaten en wordt, na wekenlange omzwervingen en hachelijke avonturen, met een bus vol vreemdelingen afgezet in sporthal de Reeve, niet wetende wat je nu weer te wachten staat. Zoals wellicht bekend is dat de situatie waarin vele vluchtelingen momenteel verkeren.”

Een kaartspel, een set dobbelstenen, een koker tennisballen of een pak viltstiften en dergelijke kon vanmiddag tijdens schooltijd worden afgeleverd bij de dependance. De betrokken ouders zorgen er voor dat het op de juiste plek terecht komt.

Vluchtelingenwerk is vandaag met de opgevangen kinderen en hun ouders bij de kinderboerderij geweest. Voor de kinderen waren er pannenkoeken, chips en iets te drinken.

Een verslag van één van de aanwezige moeders:
“Je ziet veel vermoeidheid bij de ouders en kinderen maar soms ook momenten dat ze gelukkig nog kunnen lachen. De sfeer is gemoedelijk, gelaten. Het contact met Kampenaren, zowel ouders en kinderen doet ze zichtbaar goed. Even uit de sfeer en geur van de Reeve, want met 130 mensen slapen in een kleine ruimte is inderdaad sober. Terwijl de Kampenaren zo veel meer willen betekenen lijkt het soms de regering het zo veel mogelijk wil houden bij bed, bad en brood.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*