Schrijfavond Amnesty International bij eeTze

Volop activiteiten bij eeTze op de donderdagen in december

Afdeling Kampen van Amnesty International doet mee aan de jaarlijkse Internationale Schrijfmarathon. Hiervoor organiseert ze vanavond van 20u00 tot 22u00 een schrijfavond bij eeTze in IJsselmuiden. Zoals elke donderdag gebruikelijk wordt bij die eetgelegenheid vanaf 18u00 ook een goede maaltijd verstrekt. Komende donderdagen heeft eeTze eveneens bijzondere activiteiten op de agenda staan.

Amnesty International

Over de hele wereld worden vandaag, 10 december, op de Dag van de Rechten van de Mens, brieven geschreven naar mensen van wie de rechten ernstig geschonden zijn. In 1948 kwam de Verenigde Naties met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (zie onderaan). Amnesty International streeft naar invulling van deze rechten voor iedereen en strijdt over de hele wereld tegen schending van de mensenrechten. Hiervoor zijn talloze vrijwilligers actief via diverse wegen en kanalen (zie onderaan).

eeTze

Na deze schrijfavond kondigt eeTze voor volgende week een optreden aan van Ria van Dijkhorst, die onder andere bekend is van Higher Level. Samen met enkele van haar studenten komt ze op 17 december live optreden. Een week later, op Kerstavond, is iedereen welkom voor een Kerstmaaltijd. Na het eten is er gelegenheid om mee te gaan naar de Kerstdienst van de Vrije Evangelisatie Zwolle, waarvoor vervoer wordt geregeld. De laatste donderdag van de maand is tevens de laatste dag van het jaar en dan wordt Oudjaarsavond gevierd met eten en een film. Tussendoor wordt er op zaterdag 26 december een maaltijd georganiseerd met Syrische vluchtelingen. Samen met een Arabische vertaling wordt er dan een kerstverhaal verteld vanuit de Syrische context.

Zie ook:
Missie en werkwijze van Amnesty International
Dag van de Rechten van de Mens
eeTze in het nieuws

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*