Scouting start voorbereidingen Hanzedagen

 

hanzeJam-header1

In het kader van de Hanzedagen 2017 heeft de gemeente Kampen de drie Kamper Scoutinggroepen gevraagd een substantiële bijdrage te leveren aan het jeugd- en jongerenprogramma. Begin 2015 is op verzoek van de gemeente achter de schermen een start gemaakt met de organisatie.

De Kamper Scoutinggroepen zijn de Martin Gasman Groep, de Henk Brunt Groep en Scouting Hanzeluiden. Scouting organiseert twee jeugd- en jongerenvelden vol met activiteiten. De jongsten kunnen terecht in het Stadspark, waar wordt samengewerkt met het Full Color Festival, de Ridders van Kampen en de Kinderboerderij.

Aan de overkant van de IJssel wordt nagedacht over activiteiten voor jongeren en een internationaal kamp met ongeveer 1.000 deelnemers uit het Hanzegebied. Het kamp is ook bedoeld om vrijwilligers aan te trekken. De eerste internationale contacten zijn al gelegd.

Om aan te sluiten bij het ambitieniveau van de Hanzedagen organiseren de Scoutingverenigingen zich in een nieuwe stichting, aangevuld met vrijwilligers vanuit regionale en landelijke Scoutingorganisaties.

Het organisatieteam is onlangs voor het eerst bij elkaar geweest in het Hanzekof, het clubhuis van ZC’37. Zeilvereniging ZC’37 sluit zich met haar activiteiten voor de Watersportdag in 2017 bij Scouting aan.

Eind van de zomer moet de stichting een feit zijn. Inmiddels is de drietalige website met de eerste informatie online op www.hanzejam.nl


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*