Voor Set Up stond zaterdag de eerste wedstrijd van 2018 op het programma. Aan het einde van de eerste helft van de competitie liet Set Up een stijgende lijn zien. Tegen middenmoter Side-Out uit Slagharen moest die stijgende lijn doorgetrokken worden.

Set Up begon scherp en gefocust aan de wedstrijd. Door middel van veel servicedruk en goed blokkerend werk werd al snel een klein gaatje geslagen. Dit goede spel werd lang volgehouden en leidde tot een voorsprong van 24-22. Set Up kreeg daarna enkele setpunten, maar wist die niet te benutten. Het eerste setpunt voor Side-Out werd meteen benut en zo eindigde de eerste set met 25-27.

De tweede set begon Set Up opnieuw erg goed. Door uitstekende servicedruk, goed verdedigend werk en een nette blokkering ontstond er al snel een voorsprong. Deze voorsprong kwam door het constante niveau nooit in gevaar. Met 25-17 trok Set Up de tweede set overtuigend naar zich toe.
De derde set was een kopie van de tweede. Ook in deze set wist Set Up het goede niveau de gehele set vast te houden. Daardoor werd ook de derde set overtuigend gewonnen met 25-19.

Coach Gaillard hamerde er voor de vierde set op dat de mannen van Set Up moesten oppassen voor verslapping en concentratieverlies. De buit was immers nog niet binnen. Desondanks begon Set Up de vierde set niet scherp en werden er teveel onnodige fouten gemaakt. Al snel wist Side-Out een grote voorsprong op te bouwen. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven en daardoor verloor Set Up de vierde set met 21-25.

Het spelbeeld van de vierde set veranderde niet in de vijfde set. Set Up legde te weinig servicedruk neer bij de tegenstander. Daardoor kwam Side-Out makkelijk tot scoren en verloor Set Up de set met 8-15. Door het verliezen van deze set verloor Set Up de wedstrijd met 2-3.

Volgende week speelt Set Up om 17:00 in Groningen tegen Twister Veracles.