Set up & Compassion samen in actie

In mei 2015 gaan er verschillende renners en fietser uit Kampen in actie komen in Uganda. Zo ook een moeder en oma van een jeugdlid van Set up. Marleen Kragt en Annie Berghuis. Fietsen om kinderen, gezinnen en studenten die in armoede leven te ondersteunen. Wij doen dat met een groep van meer dan 100 mannen en vrouwen van de 4e Musketier. Het is de bedoeling dat iedere deelnemer zich individueel voor € 10.000 laat sponsoren om zo een geweldig totaalbedrag bij elkaar te verdienen om de mensen in Uganda te ondersteunen.

Uganda

De Musketiers lopen en fietsen in het westen van Uganda. De 4e Musketier heeft Uganda als bestemming gekozen, vanwege het vele onrecht dat mensen wordt aangedaan en de extreme armoede waarin mensen leven. Er heerst corruptie, de buitenlandse schuld is erg hoog en veel mensen in het land hebben te kampen met ondervoeding, malaria en aids. Daarnaast is er een extreem hoge kindersterfte. Wij willen de mensen in Uganda graag steunen via deze mooie uitdaging.

Compassion: bevrijdt kinderen van armoede

Samen met de christelijke organisatie Compassion willen we in dit gebied een verschil uitmaken. Compassion investeert het sponsorgeld in projecten voor arme moeders en baby’s, kinderen en studenten. Deze organisatie helpt in Uganda de meest kwetsbare kinderen, via lokale kerken. Kinderen die een sponsor krijgen, kunnen daardoor naar school en worden sociaal, emotioneel en geestelijk gevormd, en krijgen medische zorg en aanvullende voeding. Alle kinderen horen ook over Jezus’ liefde voor hen.

Set up en de grote uitdaging

Tijdens deze reis, wordt er ook een sportdag voor ruim 200 kinderen georganiseerd. Set up wil graag in actie komen voor deze groep kinderen. Door het organiseren van een sponsorloop voor de jeugdleden en gezamenlijk een marathon te lopen met de senioren. Willen ze in beweging komen voor de kinderen. En natuurlijk geld ophalen voor Compassion. Het bedrag zal gedeeld worden, zo krijgt Set up 50% van het bedrag wat ten goede komt aan de vereniging. Het andere bedrag wordt gebruikt om volleyballen en netten te kunnen aanschaffen in Uganda!!

U bent van harte welkom om de leden aan te moedigen op woensdag 22 april, jeugd van 16.00 tot 17.30 en de senioren lopen vanaf 18.30. Allemaal rondom sporthal de Oosterholthoeve.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*