Siebrand en Lussenburg in de medailles tijdens NK (studenten) atletiek

29 februari stond de laatste indoorwedstrijd van het seizoen op de agenda. Ditmaal het Nederlands Kampioenschappen voor studenten. Een NK voor alleen studenten, echter bijna dezelfde atleten staan ook op het normale NK atletiek.

Voor Isala’96 stonden Jonne Siebrand, Gejanne Lussenburg en Robert Teune aan de start. Jonne Siebrand wist zichzelf met het hoogspringen eindelijk weer eens te overtreffen. Met een Kamperrecord hoogte van 1.63 meter wist ze de wedstrijd te winnen. Nederlands Kampioen Studenten! Daarna nam ze een 4 kilogram kogel ter handen. Ze stootte een afstand van 11.15 meter. Dit was goed voor de bronzen medialle.

Gejanne wist eerder op de dag de series van de 60meter horden te winnen in een tijd van 9.23 seconden. Ze ging als favoriet naar de finale. In de finale liep ze wederom sterk. In een tijd van 9.33 seconden wist ze de zilveren medaille op het NK te bemachtigen. Ook was ze sterk op het incourante onderdeel hink-stap-sprong. Met een afstand van 10.70 meter pakte ze hier nogmaals een medaille. Ditmaal een bronzen. Met het verspringen sprong Gejanne een verdienstelijke 5.31 meter. Deze afstand was goed voor een vijfde plek.
Robert Teune nam het sprinten voor zijn rekening. Op de 60 meter sprint liep bij 7.70 seconden en op de 200 meter liep hij een knappe 24.30 seconden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*