dinsdag, juni 25, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsSint en pieten met de stoomboot naar de IJsseldelta

Sint en pieten met de stoomboot naar de IJsseldelta

-

 

Sinterklaas en de pieten staan te popelen om weer naar de IJsseldelta te komen. Op zaterdag 16 november komen de Sint en zijn pieten aan in Kampen, Zwolle en Hasselt. Een week later brengen ze een bezoek aan Zwartsluis en Genemuiden. Genoeg spektakel in de IJsseldelta met veel blije gezichtjes, pepernoten, cadeautjes en muziek.

Elk jaar maken de Sint en zijn pieten er weer een groot feest van in de IJsseldelta. In elke plaats komt Sinterklaas samen met zijn pieten aan met de stoomboot om de kinderen en ouders een bezoek te brengen. Sta jij dit jaar ook weer op wacht om de Sint en zijn pieten te begroeten? In elke plaats staat een leuk programma vast, zodat het feest groots gevierd kan worden.

Kampen

16 november zetten Sinterklaas en zijn pieten rond 10.00 uur voet aan wal op Kamper bodem aan de IJsselkade. Sinterklaas vervolgt zijn intocht met een rijtoer door de stad. De route gaat vanaf de IJsselkade door de Oudestraat en de Geerstraat. Vanaf 13.30 zal het Sinterklaasfeest gevierd worden in de binnenstad en op het Winkelplein West. In de binnenstad zijn er circuspieten en danspieten aanwezig, die de kinderen leuke dingen kunnen leren. Ook is er een springkussen waar de kinderen zich helemaal op kunnen uitleven. Op het Winkelplein West maken de pieten van CakeMusic er een dolle boel van!

Zwolle

16 november meert de stoomboot rond 12.30 uur aan op de Thobeckegracht, ter hoogte van de Buitenkant. Na ontvangst, vervolgt Sinterklaas zijn bezoek met een optocht te paard. Eerst bezoekt hij het Rode Torenplein waar hij wordt verwelkomd door burgemeester Henk Jan Meijer en Peter Pels, voorzitter Citycentrum Zwolle. Daarna stapt Sinterklaas op zijn paard voor een optocht door de binnenstad. Rond 14.00 uur arriveert Sinterklaas bij het stadhuis. Als afsluiting van het festijn bewondert Sinterklaas de kunsten van kindercircus Pavarini op het Grote Kerkplein. Hier is tevens een springkussen aanwezig.

Hasselt

16 november komt de Sint rond 13.30 uur aan, aan de Kaai in Hasselt. Voor de intocht in Hasselt worden alle kinderen gevraagd om een zelfgemaakt instrument mee te nemen. Bij aankomst van Sinterklaas kunnen de kinderen met zijn allen zoveel mogelijk muziek maken zodat hij goed kan horen waar hij heen moet. Na ontvangst gaat de Sint te voet richting het centrum om daar het grote Sinterklaasfeest te gaan vieren.

Zwartsluis

Zaterdag 23 november komt de Sint in Zwartsluis aan. We verwachten de Sint met zijn pieten rond 10.00 uur aan de Handelskade. Daarna wordt het grote Sinterklaasfeest gevierd in Hotel Zwartewater.
Genemuiden

Zaterdag 23 november wordt de Sint om 14.00 uur verwacht in de haven van Genemuiden. Van daaruit maakt hij een tocht door het centrum. Uiteindelijk eindigt de tocht bij d’Overtoom waar het Sinterklaasfeest wordt gevierd.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen