Sinterklaas zoekt rustpunten in Kampen

Een oproep van Sinterklaashuis Kampen

Sinterklaas bezoekt ook dit jaar natuurlijk weer Kampen. Voorgaande jaren vond hij een onderkomen op een vaste plek (waar ook zijn bed stond), maar helaas is dat nu een beetje lastig in verband met de getroffen coronamaatregelen. Omdat de beste man nietde jongste meer is en de dagen voorafgaand aan 5 december best intensiefzijn voor iemand als hij, heeft Sinterklaas af en toe behoefte aan een bank of stoel waar hij eventjes kan uitrusten. Daarom doet hij een beroep op alle kinderen in Nederland, dus ook Kampen, en vraagt hen om te zorgen voor een Sint-rustpunt! Dit kan bijvoorbeeld bij jou thuis, buurt, straat, op je school of kinderopvang.

Mag Sint bij jou?
Stel, Sinterklaas mag bij jou even bijkomen van alle inspanningen, hoe zorg je er dan voor dat hij dit weet? Op 9 november krijgen alle basisschoolleerlingen in Kampen (groep 0 tot 3) een poster om in te kleuren. Daarnaast kunnen kinderen de poster downloaden via facebook Sinterklaashuiskampen of Instagram Sinterklaashuis. Hang deze poster goed zichtbaar voor je raam, zodat Sinterklaas weet in welk huis, straat, buurt of school hij welkom is en ongestoord kan genieten van een warm welkom terwijl zijn pieten aan het werk zijn.

Ook goed om via een e-mailbericht te laten weten dat hij bij jou welkom is. Maak een foto van je tekening en mail deze naar Sint-rustpunt@hotmail.com. Zet in dit bericht ook je naam, adres, leeftijd en telefoonnummer. Dan komt Sinterklaas misschien persoonlijk je stoel uitproberen. In week 48 beloont Sinterklaas het leukste, meest unieke en grappigste rustpunt met een mooi cadeau.

Hoofd rustpunten
Aan de Julianstraat 63, bij de Steeges erf – Zwarte dijk 3 of bij de natuurspeelplaats zijn hoofdrustpunten ingericht. Naast Sinterklaas zijn kinderen hier ook welkom. Als hij er niet is, mag je misschien wel even op de echte Sinterklaasstoel zitten en natuurlijk kun je je verlanglijstje of tekening in de postzak doen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*