Sinterklaashuis welkom en verzorgd

Sint wordt in de watten gelegd tijdens zijn verblijf

Na zijn aankomst heeft Sinterklaas zijn intrek genomen in de Stadskazerne, waar een compleet Sinterklaashuis voor hem is ingericht. En voor de kinderen die hem willen bezoeken of willen zien waar hij slaapt en werkt. Het particuliere initiatief van Debby Klooster en Klasina van Egmond wordt ondersteund door Smallsteps, Zus & Suus en tal van vrijwilligers. Op woensdag- en zaterdagmiddag houdt de Sint open huis en is jong en oud welkom.

Sinterklaashuis

De Goedheiligman opende zelf zijn onderkomen voor de komende weken. Bij het doorknippen van het lint werd hij ondersteund door burgemeester Koelewijn die daarin heel ervaren is. Daarna bewonderde de Sint zijn verblijf tot zijn verjaardag op 6 december. Op een klein podium staat zijn stoel en kan hij gasten ontvangen, omgeven door kadootjes en chocoladeletters. Naast het podium staat een suikerspinmachine voor de kinderen die even genoeg hebben van pepernoten, snoepgoed en marsepein. Langs de zijkant staat zijn bureau, zonder computer want Sinterklaas werkt nog op een degelijke typemachine. Aan de stoel hangt zijn pet en voor de kachel ernaast ligt een hond. Tegenover het podium staat zijn ruime bed met een reservemantel en zijn ochtendjas.

Sinterklaashuis

Alles is zeer goed verzorgd door Debby, Klasina, Suzanne en Karin. Drie jaar geleden richtten Debby (bekend van de Weggeefschuur) en Klasina (bekend van Speeltuin Akelei) voor het eerst het Sinterklaashuis in tegenover de Oude Buitenhaven. Dit jaar namen ze hun intrek op de begane grond in de Stadskazerne met ondersteuning van Suzanne Mulder (drijvende kracht achter Atelier Zus en Suus) en Karin Slijkhuis-Steen (locatiemanager KOV en BSO Smallsteps). Alle kinderen zijn welkom op woensdag- en zaterdag van 14u00 tot 16u30 om te knutselen, te zingen en te spelen met de Zwarte Pieten. Leerlingen van VSO De Spanker hebben een prachtige wand gemaakt met postzakken voor verlanglijstjes, tekeningen en brieven aan Sinterklaas. Hij zal regelmatig aanwezig zijn maar hij blijft natuurlijk een druk bezet man. Op 30 november wordt er een groot Sinterklaasfestival georganiseerd op het Van Heutszplein met tal van activiteiten. Sinterklaas rijdt Kampen niet bepaald stilletjes voorbij.

Sinterklaashuis

Zie ook:
Sinterklaas gearriveerd dankzij uitbaggeren IJssel
Intocht Sinterklaas in Kampen één groot feest (video)
Sinterklaashuis
Sinterklaasfestival
SmallSteps Dikkertje Dap
Atelier Zus en Suus
Sinterklaasorganisatie OVK


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*