Skonenvaarders Ruth Vorsselman en Albart Flier naar Het WK In Canada

Skonenvaarders Ruth Vorsselman en Albart Flier hebben zich gekwalificeerd voor het WK kanosprint in Canada

De twee Skonenvaarders zijn 1,5 jaar geleden naar Rotterdam verhuisd om te werken aan hun topsportcarrière. Elke dag trainen zij 2 tot 3 keer per dag om zich klaar te stomen voor de grote wedstrijden. In de afgelopen twee weken zijn zij het avontuur aangegaan in Tsjechië en Polen. In beide landen vonden grote kwalificatie kanosprintwedstrijden plaats, genaamd Worldcupwedstrijden.

Ruth heeft zich vooral gespecialiseerd in de 500m. Bij deze Worldcupwedstrijden voer ze in 1, 2 en 4 persoonsboten. Albart heeft zich naast de 500m ook op de 1000m en 5000m gefocust.
Ruth heeft in de 2 persoons super gevaren samen met haar k2 genootje Selma Konijn (uit de Beemster). Zij hebben zich kunnen plaatsen voor 2 A-Finales op de 500m, wat een Olympische afstand is. In de k4 heeft Ruth zich samen met haar teamgenoten ook op de kaart gezet met een mooie B Finale.

Er is bij deze Worldcupwedstrijden ook in een nieuwe discipline gevaren, namelijk de k2 mix 500m. Dat wil zeggen dat elk land een man en vrouw samen in de k2 (2 persoons kano) laten strijden om een k2 mix titel.

Doordat het koppel Albart en Ruth niet veel samen in de k2 hebben getraind, hadden ze in Tsjechië niet voldoende capaciteit om verder dan de halve finale te komen. Bij de Worldcupwedstrijden in Polen hebben zij zich herpakt. Vanuit de series zijn ze nét door gekomen naar de halve finale. Tijdens de halve finale heeft het koppel een nieuw niveau laten zien. Met een mooie 2e plek gingen ze door naar de A-Finale, hier zijn ze uiteindelijk 8e geworden. Wat een erg mooie prestatie was voor de twee.

Albart heeft mooie races gevaren voor zichzelf. Hij kwam nog lichtelijk vermoeid aan bij de Worldcupwedstrijden, doordat hij tussen het trainen door te weinig rust heeft genomen. Gedurende de toernooien herpakte hij zich en werd met elke race beter. In Polen (de 2e week/worldcupwedstrijden) heeft hij zichzelf toch nog fysiek in betere staat weten te krijgen. Hier heeft hij dan ook met Ruth een mooie 8e plek in de A-finale behaald.

Ook heeft Albart samen met zijn teamgenoot Yuri hard getraind voor de k2 500m. Het was uiteindelijk niet voldoende voor een Halve finale in Polen. De k1 5000m in Polen werd op een nieuwe manier gevaren. Hier waren 2 overdragingen aan de wedstrijd toegevoegd. Dit is iets wat uit de kano-marathon discipline komt. Bij een overdraging moet men uitstappen en met de kano over het land een stuk rennen om er vervolgens weer in te springen en verder te varen. Tijdens deze wedstrijd heeft Albart zich mooi staande weten te houden na een minder gunstige startplek. Uiteindelijk heeft hij zich terug kunnen varen naar een mooie 9e plek.

Dit was ook de laatste wedstrijd van het toernooi. Hiernaar heeft het koppel samen met de rest van het team de boten ingepakt en terug gereden naar Nederland. Al met al een mooi avontuur met mooie prestaties. Hiermee hebben Ruth en Albart zich beide aan de norm kunnen voldoen om zich te kwalificeren voor het WK dat gehouden wordt in Canada.


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*