donderdag, juni 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsSlordig spelend KHC komt niet verder dan een gelijkspel in Zwolle.

Slordig spelend KHC komt niet verder dan een gelijkspel in Zwolle.

-

Zaterdagmorgen was het alle hens aan dek in Zwolle Zuid op Sportpark De Siggels. Door de vele sneeuwval zou de wedstrijd niet door zijn gegaan, net als de vele wedstrijden in onze regio. De wedstrijden worden naar alle zekerheid opnieuw ingepland op 8 april. Omdat er dan een groot internationaal jeugdtoernooi plaats vind op Sportpark De Siggels werd het veld door vrijwilligers sneeuw vrij gemaakt.  En zo kon de wedstrijd SVI- KHC doorgang vinden en was het druk rondom het veld. 

KHC begon redelijk goed aan de wedstrijd, en er was eigenlijk niks aan de hand. Toch kwam het al vroeg op achterstand. Maurice Vespiani gleed weg, en andere verdedigers konden niet voorkomen dat SVI al in de 6e minuut op voorsprong kwam via een doelpunt van Serge Nap. KHC leek even aangeslagen door deze vroege treffer, maar wist zich toch te herpakken. Dat leverde in de 15e minuut de gelijkmaker op. De prima spelende Jeffrey Bos speelde zich goed vrij. Met een harde schuiver schoot hij de bal in de linker benedenhoek. Hierna begon KHC slordig te voetballen, veel ballen werden in de opbouw maar zo in geleverd en dat kwam het spel niet ten goede. KHC kwam wel op voorsprong. Brenn de Lange kreeg de nodige ruimte, en schoot de bal hard tegen de paal. In de rebound wist hij de bal toch nog binnen te werken. Enkele minuten later was het al weer gelijk. De bal werd hard tegen de arm van Durk van der Leest aangeschoten en de bal belande op de stip. Van opzet was geen sprake, maar daar dacht de arbiter schijnbaar anders over. Hierna nog wat hachelijke momenten voor het KHC doel maar gescoord werd er niet meer voor rust.

Na de rust een meer spannende dat goede voetbalwedstrijd. Veel bal inleveren en niet geconcentreerd in de wedstrijd zitten was hier debet aan. Toch kwam KHC wederom op voorsprong. In de 68e minuut kwam Leroy Knol goed door op links en vanaf de achterlijn werd de bal goed voor het doel gebracht. Nick Notrot plaatste de bal vervolgens keurig achter de Zwolsche doelverdediger en kwam KHC weer op voorsprong. Lang kon de aanhang van KHC er niet van genieten. Die zelfde Notrot veroorzaakte even later een strafschop door een tegenstander aan te tikken en Youp Kok mocht voor de 2e maal hard binnen schieten. Beide teams probeerden het hierna nog wel even, maar in de stand kwam geen verandering maar.

Resumerend: KHC en SVI hebben in een matige pot voetbal een puntje weten over te houden. Gezien de krachtsverhoudingen was dat een terechte uitslag, waar de meesten zich wel in konden vinden. KHC staat met 29 punten op de 5e plaats, met 2 punten achterstand op ASV Dronten dat thuis verloor in de slotfase van kampioenskandidaat Quick’20 uit Oldenzaal. SVI blijft op plek 10 met 19 punten en is vastberaden om daar snel van af te komen, want het is een p/d plaats.

Volgende week speelt KHC thuis tegen de andere kampioenskandidaat. Het Wezeper WHC komt dan op bezoek, dat haar thuiswedstrijd tegen buurman Dos Kampen afgelast zag worden. De Wezepers doen het goed en staan op de 2e plaats met een puntje minder dan koploper Quick’20. Echter de Oldenzalers hebben een wedstrijd meer gespeeld. KHC wist in de uitwedstrijd de punten mee naar Kampen te nemen. De ploeg zal echter beter moeten spelen dat afgelopen zaterdag. Daar zal ongetwijfeld aandacht aan worden geschonken, en we verwachten dan ook een scherp KHC aan de start. De Wezepers zullen de koppositie proberen te bemachtigen, ingrediënten voor een spannende voetbal wedstrijd, waar ongetwijfeld veel publiek op zal afkomen. 

 

De wedstrijd zaterdag a.s op Sportpark De Venen begint om 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Semih Kiremit uit Almelo.

Na afloop is er muziek en zang met Marcel Kalter.

Man van de wedstrijd

Jeffrey Bos.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen