De smaak te pakken en nu?

Informatiebijeenkomst over Smaakmakers, zelfzuivelen, financieren en samenwerken in de regio

Al veel (agrarische) ondernemers zijn aan de slag om regionaal voedsel te produceren. In de afgelopen maanden heeft de eerste groep ‘Smaakmakers van de IJsseldelta’ het traject van idee naar product succesvol afgerond. Tijdens een bijeenkomst op dinsdagavond 24 mei vertellen zij belangstellenden graag over hun ervaringen en wat het hen heeft opgeleverd. Ook is er aandacht voor de mogelijkheden bij een zelfzuiveltraject, het financieren van innovatieve producten en samenwerking in de regio. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Rabobank en de Gebiedscoöperatie IJsseldelta.

Programma
De avond begint om 20.00 uur in de skybox van Polderzicht, Oude Wetering 139 in Mastenbroek en wordt begeleid door avondvoorzitter Joris Lohman van Boerenverstand. De bijeenkomst start met het terugblikken op de eerste ronde van de Smaakmakers van de IJsseldelta en het verstekken van informatie over het nieuwe traject dat in het najaar van 2016 van start zal gaan.

Czander Dubbeld van Lely komt vertellen over het zelfzuiveltraject voor het maken van verse en eigen boerderijzuivel aangevuld met marketingondersteuning. Vervolgens zal Jan-Roelof Meesters, Business Innovation Manager Food&Agri bij de Rabobank vertellen over mogelijkheden voor het financieren van innovatieve producten.

Samenwerken in de regio
Tenslotte is er aan het eind van de avond een panelgesprek met als thema ‘Samenwerken in de regio’ met onder ander Jan-Roelof Meesters, Ilona Lagas (voorzitter Coöperatieve Vereniging Vechtdalproducten), Harry Bruins (voorzitter streekmerk (H)eerlijk IJsseldelta) Adri Ooms (Marketing Oost) en Cor Pierik, Gebiedscoöperatie IJsseldelta.

Na afloop van de bijeenkomst is het tijd voor de uitreiking van het eerste Smaakmakers magazine en napraten onder het genot van een hapje en drankje. Geïnteresseerden voor de bijeenkomst kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@gcijsseldelta.nl.