Snelkraak in winkelcentrum Hanzewijk

De politie vraagt bij de oplossing van deze zaken de hulp van het publiek.

Afgelopen nacht is er weer een snelkraak geweest in Kampen. Onbekenden probeerden bij een winkel van Primera hun slag te slaan. Volgens de politie gingen ze er vervolgens op een scooter vandoor.

Rond het tijdstip van 3.50 uur werden omwonenden uit hun slaap gerukt door kabaal op straat. Bij het zien van de inbraak werd direct de politie gebeld. De hele inbraak heeft maar een paar minuten geduurd en de daders gingen er met een scooter vandoor. Door meerdere politie-eenheden werd de omgeving uitgekamd. Helaas leidde dat niet tot het onderscheppen van de daders.

De politie heeft de zaak in onderzoek en ziet overeenkomsten met de snelkraak van de vorige nacht rond 3.30 uur bij de supermarkt aan de Meeuwenweg. Ook daar werd op een vergelijkbare manier ingebroken en leek ook hier daad gericht te zijn op de aanwezige sigaretten. Door de politie is een buurtonderzoek uitgevoerd en werd bij beide winkels forensisch onderzoek gedaan. De politie vraagt bij de oplossing van deze zaken de hulp in van het publiek.

Getuigenoproep
De politie vraagt uw hulp bij de het oplossen van deze snelkraken. Bij beide incidenten werden twee personen gezien die er op een zwarte scooter vandoor gingen. Bij de supermarkt aan de Meeuwenweg werd door getuigen gezien dat de mannen rond de 20 jaar oud waren en ongeveer 1.80 m lang. Beiden waren gekleed in een spijkerbroek met donkere bovenkleding met vermoedelijk een capuchon. Hebt u iets gezien of heeft u informatie over wie deze daders zijn? Belt u dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Belt u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

20160524_073948