Sneu verlies voor hard werkend KHC

Tekst: Tjibbe van Dijk, Foto's: John Zoetebier

243

Zaterdagmiddag moest KHC aantreden tegen WHC uit Wezep dat meedoet in de bovenste regionen. KHC dat met 4 punten stijf onder aanstaat moest proberen punten te pakken. Het ging prima van start al was de 1e kans voor WHC dat een inzet rakelings naast zag gaan.

Een hard werkend KHC bouwde vanaf dat moment een klein veld overwicht op en kreeg het kansen. In de 6e minuut resulteerde dat in de 0-1. Ricardo Talu bediende Ozhan Kardag, die prima scoorde.

Enkel minuten later leek KHC op 0-2 te komen. Jelle Rupert ging op de doelman af en had de bal voor het inschieten, maar plots klonk het fluitje van de arbiter. Er werd wat klein vuurwerk afgeschoten achter de 1e assistent scheidsrechter en daarvoor onderbrak de leidsman het spel. Een gigantisch arbitrale blunder van de jeugdige onervaren arbiter.

KHC ging niet bij de pakken neerzitten en kreeg ook de nodige kansen via Ozhan Kargag die de bal enkele malen over het doel boog. Aan de ander kant kreeg WHC ook mooie kansen, maar doelman Jorian van Dijk wist zijn doel schoon te houden. Ook gingen een aantal inzetten rakelings over en had KHC het geluk aan zijn zijde in die fase.

De gelijkmaker viel in de 13e minuut Joel Visscher gleed uit en de bal werd handig ingetikt 1-1. In de 31e minuut ging Ricardo Talu op de doelman af, werd ingehaald en kapte zich daarbij vrij. In die positie werd hij volledig onderuit geschoffeld maar de arbiter die op grote afstand stond zag er niks kwaads in. KHC kreeg voor rust nog 2 kansen. In de 39e minuut was het Jelle Rupert die een inzet geblokt zag worden en even later was Ozhan Kardag dicht bij zijn 2e treffer.

Na de rust een gelijk opgaande strijd. Echter in de 56e minuut bracht een directe rode kaart voor aanvoerder Nick Notrot roet in het eten. Bij een ogenschijnlijk lichte overtreding ging de arbiter naar de assistent scheidsrechter toe die niet gevlagd had voor de overtreding. Hij kwam wederom van grote afstand, ging enkele minuten vergaderen met deze assistent en tot grote verbazing van alles en iedereen trok hij de rode kaart voor Nick Notrot. KHC kwam dit onrecht niet te boven, en WHC scoorde de 2-1 en speelde het goed uit. In blessuretijd werd het zelfs nog 3-1 omdat KHC aanvallend risico nam.

Resumerend: KHC heeft zaterdag verloren van WHC. Het zat wederom niet mee, en op bepaalde momenten was het niet doeltreffend genoeg. Over de arbitrage kunnen we kort zijn. Op dit niveau verwacht je geroutineerde capabele mensen. De KNVB mag in de spiegel kijken om zo’n onervaren jeugdige scheidsrechter los te laten op een derby als WHC en KHC op 1e klasse niveau.

Man van de wedstrijd: Ozhan Kardag.