Lions en Outlook – Snoeien tegen Kanker

De Lionsclub Kampen en Outlook Groenprojecten zijn dit jaar gezamenlijk actief in de actie taxussnoeisel tegen kanker. Outlook Groenprojecten is vorig jaar hiermee gestart en de Lionsclub Kampen is dit jaar aangehaakt.

Taxus - lions en Outlook 2In samenwerking met de gemeente Kampen en Impact worden de komende tijd op de begraafplaatsen in Kampen en IJsselmuiden de taxushagen gesnoeid en het snoeisel afgevoerd naar Outlook Groenprojecten. Daar is het inzamelpunt voor het snoeisel. Inmiddels zijn de eerste 5 kuub taxussnoeisel een feit! Een tweede actie is dat de leden van de Lionsclub Kampen op drie zaterdagen het door particulieren verzamelde en aangemelde taxussnoeisel op locatie afhalen en naar het verzamelpunt bij Outlook Groenprojecten brengen.

Het taxussnoeisel wordt gedurende de periode juni – eind augustus ingezameld voor de Belgische verwerker Vergrootdehoop. Deze maakt van het snoeisel een medicijn tegen o.a. borstkanker. De opbrengst van 1 m3 snoeisel is goed voor 1 doses medicijn. Er wordt ook een klein bedrag per m3 snoeisel uitgekeerd aan de inzamelaar, in dit geval Outlook Groenvoorzieningen. Deze heeft vorig jaar de opbrengst gedoneerd aan Kika. Waar dit jaar de opbrengst naar toe gaat wordt na afloop van de actie bekend gemaakt.

Iedereen kan gedurende de periode van de actie ook zelf z’n steentje bijdragen en het eigen snoeisel wegbrengen, dit kan 6 dagen in de week van maandagmorgen tot zaterdagmiddag. De kisten staan goed zichtbaar voor het hek bij Outlook Groenprojecten aan de Kamperzeedijk 19
in Grafhorst. Kijk voor meer informatie op www.outlookgroenprojecten.nl

Taxus - lions en Outlook 3