donderdag, juni 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsSoepbus Leger des Heils gaat in Kampen rijden

Soepbus Leger des Heils gaat in Kampen rijden

-

De soepbus van het Leger des Heils gaat in Kampen rijden. Dankzij steun van de gemeente Kampen kunnen dak- en thuisloze mensen op straat ondersteund worden met een kop soep, een broodje en een kopje koffie. De eerste rit vindt plaats op woensdag 13 september.

De nieuwe soepbus van het Leger des Heils rijdt nu op verschillende momenten in Zwolle rond. De vrijwilligers die meerijden bieden de mensen die ze treffen een luisterend oor en ze delen soep, broodjes en koffie uit.

De gemeente Kampen heeft het Leger des Heils gevraagd of de soepbus ook in Kampen kan gaan rijden.
Het Leger des Heils is erin geslaagd een vast team van medewerkers en vrijwilligers samen te stellen, om zo de dak- en thuislozen op de woensdagavond met de soepbus van dienst te kunnen zijn. De gemeente Kampen heeft 5000 euro gedoneerd en draagt bij aan de exploitatielasten van de soepbus.

We zien de noodzaak om ook in Kampen met de soepbus te gaan rijden‘, zegt Claudia van Bruggen, regiodirecteur van Leger des Heils Noordoost. ‘Het leven op straat is zwaar. Door met de bus door de stad te rijden, krijgen we zicht op deze groep en mogelijk andere groepen als eenzame of verslaafde mensen en jongeren zonder vaste plek. Hopelijk dragen we door middel van het outreachend werk met de soepbus een klein beetje bij aan het verlichten van deze zware last en voorkomen we zwaardere zorg in een later stadium. We dan ook zijn blij dat de gemeente Kampen ons werk
financieel wil steunen.’

Wethouder Jan Peter van der Sluis: ‘We vinden het ontzettend belangrijk om een initiatief als de soepbus van het Leger des Heils te steunen. Zij bieden hiermee een laagdrempelige manier om in contact te komen met de mensen die een luisterend oor of een steuntje in de rug nodig hebben. Het gaat om hen die niet snel een hulpvraag neerleggen bij bijvoorbeeld de gemeente. Met deze bus komen ze naar de mensen toe in plaats van andersom. We zien dat met bijvoorbeeld lichte ondersteuning in de eigen omgeving, of een activiteit hoe klein ook, intensievere hulp of opname mogelijk voorkomen kan worden. Alleen al door er te zijn en een luisterend oor te bieden, zoals het Leger des Heils dat via de soepbus doet, kan al zoveel verschil maken. Ik ondersteun dit initiatief daarom van harte.’

Naast de steun van de gemeente Kampen draagt ook de lokale middenstand een steentje bij. Bakker Bart en bakkerij Happen stellen hun overgebleven broodjes beschikbaar voor de soepbus. De vrijwilligers van 50|50 Zwolle zullen soep en gesmeerde broodjes regelen.

De eerste rit van de soepbus in Kampen vindt plaats op woensdag 13 september. Vrijwilligers gaan om 18.00 uur op pad en stoppen op twee plekken in Kampen. Wethouder Jan Peter van der Sluis is aanwezig bij de eerste ronde en zal het eerste kopje soep uitdelen.

De eerste stop is rond 18.30 uur op het Van Heutszplein en de soepbus zal daar ongeveer een half uur tot drie kwartier staan. De tweede stop is rond 19.15/19.30 uur in het Stadspark, nabij Kinderboerderij Cantecleer. Ook daar zal de bus zo’n half uur tot drie kwartier staan. Het is de bedoeling dat de bus elke week op woensdag deze ronde rijdt.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen