SP: ‘Coalitiepartijen doen niets aan armoedebestrijding’

sp logo

De SP is zeer verbaasd dat de ChirstenUnie, het CDA, de SGP en de VVD niet meer geld over hebben voor armoedebestrijding. De partij diende afgelopen week samen met de PVDA, GroenLinks, Gemeentebelang en D66 een voorstel in om de bijstandsnorm op te hogen naar 115% in plaats van het huidige 110%.

Met het ophogen van die norm zouden 400 huishoudens extra in aanmerking komen voor onder andere de meedoe-bon en zouden ze gebruik kunnen maken van het jeugdcultuur- en sportfonds.

SP raadslid Gertjan van Wijngaarden reageerde in en na de raadsvergadering fel op het afwijzen van het voorstel: ‘Nu kunnen partijen laten zien dat ze echt begaan zijn met mensen die weinig geld hebben te besteden en laten ze de mogelijkheid liggen. Voor 45.000 euro per jaar kunnen veel mensen gebruik maken van ondersteuning die zeer gewenst is, het is voor hen nog geen vetpot. Mensen met lage inkomens moeten het in Kampen van de linkse partijen hebben.’

Het voorstel van de gezamenlijke partijen om extra geld te investeren in de armoede in Kampen haalde het niet, elf raadsleden waren voor negentien waren tegen.