SP Kamerlid Sharon Gesthuizen komt naar Kampen

SP - Sharon Gesthuizen

Aankomende zaterdag komt SP Kamerlid Sharon Gesthuizen naar Kampen om Margarita te ontmoeten en te steunen. De SP steunt al langere tijd de strijd om Margarita in Nederland te laten blijven.

De in Oezbekistan geboren en gevluchte 17-jarige Margarita woont al 7 jaar in Nederland, spreekt vloeiend Nederlands, is volledig ingeburgerd en heeft recent haar havo diploma gehaald. Nu moet Margarita, en haar moeder, terug naar een land dat voor haar onveilig is omdat ze christen is. De SP vindt dat je geen mensen terug moet sturen naar landen waar het niet veilig is vanwege politieke- of religieuze redenen. Bovendien is Margarita erg jong en woont ze al bijna de helft van haar leven in Nederland.

A.s. zaterdag 29 augustus wordt er een ‘Walk for Margarita’ georganiseerd om aandacht te vragen voor de situatie van Margarita. SP kamerlid Sharon Gesthuizen en woordvoerder asielzaken, zal ook deelnemen aan de tocht en na afloop het woord voeren. Ook Gesthuizen heeft deze week vragen gesteld aan staatssecretaris Dijkhoff om uitzetting te voorkomen.

De SP roept iederen op om de petitie ‘Margarita moet blijven’ te ondertekenen op https://petities.nl/petitie/margarita-moet-in-nederland-blijven.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*