SP: Kampen moet passend leerlingenvervoer garanderen

Kampen moet voor ieder kind dat dit nodig heeft passend leerlingenvervoer regelen. Dat vindt de SP-fractie in de gemeenteraad, die hierover vragen heeft gesteld aan het stadsbestuur. Aanleiding hiervoor waren signalen van ouders dat leerlingen die niet zelfstandig met het openbaar vervoer konden reizen, geen recht kregen op leerlingenvervoer.

Gertjan van Wijngaarden raadslid namens de SP: “Volgens de verordening Leerlingenvervoer hoort er bij iedere leerling individueel bepaald te worden of ze in aanmerking komen voor leerlingenvervoer. Wij krijgen berichten van ouders dat dit niet gebeurt en dat bijvoorbeeld alle leerlingen van een school dezelfde indicatie krijgen. Ook wordt vooral gekeken of leerlingen fysiek in staat zijn zelfstandig te reizen. Dit terwijl bij leerlingen met bijvoorbeeld autisme juist niet-fysieke problemen, onder andere communicatie en prikkelverwerking, ertoe leiden dat zij niet met het openbaar vervoer kunnen reizen. Dit is volkomen in strijd met de wet, die gemeenten juist verplicht passend vervoer te regelen. Wij verwachten hierover tekst en uitleg van het stadsbestuur.”

Van ouders wordt verwacht dat zij, wanneer hun kind niet in aanmerking komt voor leerlingenvervoer, zelf het vervoer van en naar school regelen. van Wijngaarden: “Dat is een belachelijke verwachting. Ouders werken om hun kinderen te onderhouden, ze hebben dus lang niet allemaal de tijd om hun kind zelf te vervoeren. De SP vindt ieder kind dat op deze manier buiten de boot valt er één te veel. De gemeente moet nu in actie komen om het voor al deze kinderen mogelijk te maken naar school te gaan.”


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*