SP: Re-integratie mislukt op alle fronten

Boddeus: “Is wethouder Veldhoen wel de juiste man?”

sp logoSP fractievoorzitter Richard Boddeus viel spreekwoordelijk van zijn stoel: “Hoe is het mogelijk dat het begeleiden van mensen naar een nieuwe werkplek zo weinig aandacht heeft gekregen?”

Forse kritiek is er geuit door onder andere de SP op de dwingende Work Fast methode om mensen weer aan het werk te helpen. De gemeente zou het werk over nemen, dan mag je toch verwachten dat de trajecten zinvol en succesvol zijn en uitgevoerd worden door capabele mensen. Nu rammelt er van alles aan de re-integratie.”

Boddeus is ook niet te spreken over het feit dat er geld op de plank blijft liggen ondanks dat er fors bezuinigd is: “Er is geld beschikbaar om bedrijven te benaderen die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst zouden kunnen nemen. Er is de raad altijd voorgehouden dat daar op wordt ingezet.

De voorman van de SP vraagt zich inmiddels hardop af of wethouder Veldhoen(ChristenUnie) wel de aangewezen persoon is voor het sociaal domein, Boddeus: “Twee maanden geleden werd duidelijk dat er geld blijft liggen om armoede aan te pakken en dat er geen armoedebeleid is. Nu is er geen beleid op de re-integratie en blijft er wederom geld over. Het moet beter, snel beter.”
Aanstaande dinsdag worden de onderzoeksresultaten en de negen aanbevelingen aan de gemeenteraad gepresenteerd.