SP: Wensdenken Reevedorp strop voor Kampenaar

Inwoners van de gemeente Kampen worden de dupe van de financiële strop rondom de bypass en de geplande woningbouw in het Reevegebied. Die strop ziet de SP fractie afkomen nu de Raad van State woensdag uitspraak heeft gedaan rondom de bypass en het dorp Reeve. De Raad stelt grote vraagtekens bij het nut van de bypass en veegde het dorp Reeve van tafel omdat er niet aangetoond kan worden dat er behoefte is aan 1300 woningen.

SP fractievoorzitter Richard Boddeus reageerde na de uitspraak van de RvS :”Het wensdenken van gemeente en provincie wordt een bittere pil voor de inwoners van Kampen. De SP heeft altijd al gewaarschuwd voor te grootse plannen in het gebied. We hebben vanaf 2007 al aangegeven dat de woningbouw te rooskleurig werd voorgesteld. Nu de Raad va Staten ook tot dat oordeel komt moeten de inwoners op de financiële blaren zitten. De aankoop van gronden heeft de gemeente miljoenen euro’s gekost. Deze gronden zullen niet worden verkocht voor woningbouw. Tientallen miljoenen euro’s is de schadepost doordat de gronden moeten worden afgeschreven. ChristenUnie, CDA, VVD en de PvdA zijn verantwoordelijk voor deze financiële strop, we moeten dat wel zien op te lossen.”

De Raad stelde dat de verschillende overheden twaalf weken de tijd hebben om aan te tonen dat de bypass noodzakelijk is.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*