SP wil helderheid parkeren binnenstad

sp KampenDe SP fractie wil van het college weten hoe lang de problemen in de binnenstad met de parkeermeters nog gaat duren. De partij krijgt steeds vaker klachten te horen van binnenstadsbewoners die hun auto niet meer kwijt kunnen en over wildparkeerders.

SP Fractievoorzitter Richard Boddeus hoort steeds vaker over problemen met het parkeren: “Sinds half december werken de parkeerautomaten niet en daarmee neemt ook de overlast toe. Het gratis parkeren zorgt voor een toename van autoverkeer en parkeerdruk in de binnenstad. Meer mensen willen hun auto parkeren dan dat er parkeerplaatsen zijn daardoor staan er steeds vaker auto’s op plaatsen waar dat niet mag. Dat kan tot grote problemen leiden bij een calamiteit. Bovendien wordt er soms beboet en soms niet, dat leidt tot frustratie. ” Afgelopen week kondigde het college juridische stappen aan tegen de leverancier van de parkeerautomaten. Boddeus: “Prima dat er juridisch iets wordt ondernomen maar dat lost de problemen niet op. Daarom willen we duidelijkheid voor bewoner, ondernemer en bezoeker.”

Daarnaast wil de SP weten of de juridische uitspraak vorige week omtrent kentekenparkeren invloed heeft op het beleid in Kampen. “De rechter heeft zich uitgesproken over het kentekenparkeren. De uitspraak dat er geen kenteken ingevoerd hoeft te worden bij het parkeren kan grote gevolgen hebben voor de gemeente Kampen. Nu je dat weet moet je wel wat met dat gegeven.” aldus Boddeus. Stichting Privacy First spande een rechtszaak aan tegen de gemeente Amsterdam waar er, net als in Kampen, ook het kenteken ingevoerd moet worden bij het parkeren.

Vragen college parkeren binnenstad
Sinds half december zijn er problemen met de parkeerautomaten. Daardoor neemt het verkeer en de parkeerdruk toe. Steeds vaker wordt er geparkeerd op plekken waar dat niet mag, bij voorbeeld rondom de Bovenkerk. Dat kan tot grote problemen leiden bij een calamiteit.

  • Wat en hoe gaat het college ondernemen om wildparkeren tegen te gaan? De problemen met de automaten duren voort. Wat is voor het college nog acceptabel? En hoe lang mag het nog duren?
  • Afgelopen week heeft de rechtbank zich uitgesproken over het kentekenparkeren. ( kort gezegd; kenteken hoeft niet ingevoerd te worden bij parkeren.) Overweegt het college eventueel een ander systeem/ bedrijf in de armen te nemen waarbij er niet meer een kenteken hoeft te worden ingevoerd? Graag nadere toelichting.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*