Spectaculair indoorevenement Modelvliegclub Cumulus

indoor

Modelvliegclub Cumulus opent zaterdag 1 november van 19.30 tot 22.00 uur het winterseizoen met een indoorevenement in De Oosterholthoeve in IJsselmuiden.

Deze zaterdag zullen diverse, veelal zelfgebouwde, vliegtuigen voorbij zoeven. Zo wordt onder andere gevlogen met de bij Cumulus populaire Magnum Reloaded, waarmee een aantal leden van de organiserende vereniging leuke capriolen gaan uithalen. Dit lichtgewicht en kleine vliegtuigje, is multi-inzetbaar en ook buiten te gebruiken.

Ook wordt gevlogen met een Zagi. Dit is een snel vliegend model zonder romp. Het meest spectaculaire onderdeel voor de leden zelf is wel het vliegen in het donker. De leden hebben hun vliegtuigen voorzien van lampjes, waardoor de spectaculaire vliegbewegingen in het donker goed zijn te volgen.
Voor de winterperiode is het indoorvliegen een mooie aanvulling in de modelvliegsport. Het vliegen in een hal is dan ook zeer populair bij diverse modelvliegclubs en hun leden. Ook in de radiobestuurde modelvliegwereld staat de technische ontwikkeling niet stil. De speciale elektromotoren worden steeds kleiner, lichter en krachtiger.
De accu’s worden ook steeds kleiner en lichter en hebben een steeds grotere capaciteit.

Doordat de ruimte beperkt is tot de hal is het vliegen met radiografische vliegtuigen zeker net zo spannend en spectaculair als buiten.  Ook is de kans groot dat er ook weer een vossenjacht word gevlogen. Dit houd in dat de vliegtuigen een lang lint voorttrekken die men tijdens het vliegen moeten proberen in te korten. Al met al beloofd het weer een spectaculaire avond te worden die voor iedereen (die wil kijken) gratis toegankelijk is.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*