Spectaculaire Kampioenschappen F5B bij MVC Cumulus

Zaterdag 11 oktober, wordt er van negen tot vijf uur bij Modelvliegvereniging Cumulus aan de Schansdijk (achter de voormalige vuilstort) gestreden voor het nationale kampioenschap F5B zweefvliegen.

F5B

De F5B klasse is een vorm van electro-zweven met 3 taken, een afstandstaak (rakken) en een duurtaak (zweefvlucht) gevolgd door een doellanding. De afwisseling tussen hoge snelheden en precisie tijdens het rakkenvliegen aan de ene kant en het thermiekzweven aan de andere kant maken F5B een leuke en gevarieerde tak van de modelvliegsport. F5B piloten vormen samen met de helpers een gezellig en enthousiaste groep mensen.

Van Cumulus doet 1 team mee aan het kampioenschap, 2 vliegers (Klaas de Leeuw en Frans Rigterink) en 1 helper (Jan Jaap Grootjen). De vliegers doen het heel goed, beiden draaien mee in de top 4. Een knappe prestatie gezien de ervaring van de piloten en het feit dat het team nog niet zo lang meedraait in het kampioenschap.

Dat de nationale wedstrijd in Kampen gehouden kan worden is mede te danken aan de prachtige nieuwe locatie van Cumulus. Cumulus heeft samen met de gemeente Kampen ruim 20 jaar gezocht naar een geschikte locatie binnen de gemeente. Cumulus moest noodgedwongen verhuizen door de komst van de Zuiderzeehaven.

Onlangs is het nieuwe veld in gebruik genomen en is het clubhuis verplaatst. Er moet nog wel veel werk worden verricht maar er kan weer volop gevlogen worden. Nu de dagen korten worden er ook weer bouwprojecten van zolder gehaald. Tijdens de clubavonden op maandag en op de senioren middag op woensdag, zal er volop geknutseld worden aan nieuwe modellen. Zo lang het weer het toelaat zal op de zaterdagmiddagen de hele winter doorgevlogen worden. Cumulus telt momenteel 72 leden.

Ook op de wedstrijddag is iedereen van harte welkom, toegang is gratis.

Meer informatie over F5B zweefvliegen in te vinden op www.F5B.nl. Cumulus heeft ook een eigen site: www.mvc-cumulus.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*